kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Hasan Bülent Kahraman!..

SON zamanlarda okuduğum en güzel siyasal analiz.. Dün atlamışsanız, internet falan, bir yerlerden bulun ve Hasan Bülent Kahraman'ı mutlak okuyun..
Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve AKP'yi o kadar net, o kadar tarafsız yorumlayan, olanı ve olacakları o kadar kolay anlaşılır özetleyen bir yazı ki..
Hasan Bülent, bu ülkenin demokrat kalemlerinden, ama önüne "Güya" koyduklarımdan değil. Gerçek bir demokrattır o.. Fikirlerimiz örtüşmez pek. Çünkü ben Cumhuriyetçiyim.. Ama dostluğumuz nerdeyse 30 yıla yakın, artarak sürer..
Hasan Bülent'i yazarlığa başlatan benim..
Erkekçe'yi çıkarırken, 1980'de, çok iyi bir kitap yazarı arıyordum. Okumayı seven, okuduğunu iddiasız anlatan, kitabı genel okura tanıtan genç bir adamdı aradığım. Deneyimli olması şart değildi. İşin orasını kısa zamanda öğretirdim nasılsa.. Ben entel görünmek için okunmaz kitapları öven, kitap yazısı diye entel dostlarına mektup yazmak için dergimi kullanan sözüm ona eleştirmen istemiyordum.
Ankara'daki dostlarım, Bilgi Kitapevi sahibi Ahmet Küflü ve editörü Attila İlhan "Tam istediğin gibi bir genç var" dediler..
Hasan Bülent Kahraman'ı o zaman tanıdım. Ne istediğimi anlattım. Dinledi ve ilk yazısı geldi. Tam da istediğim dergi yazısını yazmıştı.
150 bin tirajlı Erkekçe dergisinin yaygın okuruna tanıtmak için, Hasan Bülent o zamanlar hayatında okumayacağı kaç kitabı okumak zorunda kaldı, okurken içinden kaç defa "Ah Hıncal ağabey ah" dedi bilmem.. Ama bana sorarsanız, bu ülkenin en iyi kitap yazarı oldu.
Erkekçe bitince, yollarımız ayrıldı. Sonra bir gün SABAH'ta bu defa "Köşe yazarı" olarak buluştuk.