kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

İMAR BANKASI
'Bonozede, eksik evrakla gelmesin'
TASARRUF
Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), İmar Bankası'ndan karşılıksız hazine bonosu alanların paralarını geri almak için yaptığı başvuruların sayısının 16 bine ulaştığını bildirdi. 23 Temmuz'da başlayan başvuruların yüzde 22'sinin belgelerinde eksiklik olduğu belirtildi. TMSF, ödemelerin zamanında yapılabilmesi için evraklarda herhangi bir eksiklik bulunmaması gerektiği konusunda uyardı. Yapılan açıklamada, bazı başvuruların mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayandırılmakta olduğu ifade edildi. TMSF'nin mahkeme kararlarına veya icra takiplerine dayalı ödeme taleplerini doğrudan yerine getirmesinin mümkün olmadığı, bu tür taleplerin BDDK veya SPK'ya yapılması gerektiği belirtildi. Açıklamada, "Usulüne uygun başvurular değerlendirilecek ve Fon'a ulaştıktan sonra 2 ay içinde ödenecek" denildi.

TEKSTİL GREVİ
Tekstilde taraflar masaya oturuyor
THY
ve memurlar dışında tekstil sektöründe de sıkıntılı günler yaşanıyor. 42 işletme ve işyerindeki 16 bin çalışan adına masaya oturan TEKSİF ile işverenler adına TÜTSİS 5 Nisan'dan bu yana uzlaşamıyor. TÜTSİS yarın Türkiş Başkanı Salih Kılıç'ı ziyaret edecek. TEKSİF Başkanı Nazmi Irgat, 6 aylık dönemler için yüzde 6 zam istediklerini belirtti. İşverenlerin ilk 6 ay için sıfır zam sonraki 6 aylar için de yüzde 3 zam önerdiğini kaydeden Irgat, sorun çözülmezse 10 Eylül itibariyle 11 bin civarında çalışanın greve çıkacağını belirtti.

KONUT EDİNDİRME YARDIMI
KEY'de ödeme yılı 2008 olacak

KONUT Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının hak sahiplerine ödenmesi için gerekli düzenleme yürürlüğe girdi. Hesaplar hak sahiplerine isteklerine göre nakit veya Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (EGYO) hisse senedi olarak ödenecek. 30 Kasım 2007'ye kadar, hak sahiplerinin belirlenmesi için ilgili kuruluşlarda listeler oluşturulacak. Bakanlar Kurulu başvuru süresini bir kereye mahsus 3 ay uzatabilecek. Listeler üç ay içinde EGYO'ya gönderilecek. İlan sürecinin tamamlanması ardından ödemeler 2008 yılında gerçekleştirilecek.

REKABET KURUMU
Rekabet'te üye adayları belirlendi
REKABET
Kurulu, boş bulunan üyeliği için Bakanlar Kurulu onayına sunacağı adayların seçimini yaptı. Kurul, Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Karakelle ile Rekabet Kurumu Uzmanı Tarkan Erdoğan'ı aday olarak belirledi. Rekabet Kurumu kontenjanına ait bulunan ve 4 Haziran tarihi itibariyle boşalan Rekabet Kurulu Üyeliği için kurum içinde değerlendirme yapıldı. İki adayın isimleri Bakanlar Kuruluna gönderildi. Bakanlar Kurulu adaylardan birini Rekabet Kurulu Üyesi olarak belirleyecek. Devlet Planlama Teşkilatı'nın iki adayından da birini seçecek olan Bakanlar Kurulu, bu iki ismin kurul üyeliğine atanmasına ilişkin kararı Cumhurbaşkanlığı onayına sunacak.
Haberin fotoğrafları