kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dalganın tersine binenler kazandı

Rahim AK EKONOMİ
Borsalar düşerken parasını ABD'de piyasanın tersine hareket eden fona yatıranlar yüzde 6.3 kazandı. Vadeli Borsa'da düşüşe oynayanlar yüzde 50 getiri sağladı..
İki haftalık mortgage krizi ile tüm borsalar ve yatırım araçları erirken piyasayı tahmin eden yatırımcılar dalgadan yine kârlı çıktı. Örneğin ABD'de borsada işlem gören ve Dow Jones'un getirisinin bire bir tersine haraket edecek tarzda dizayn edilmiş Short Dow Proshers adlı borsa yatırım fonuna yatırım yapanlar, dünya borsaları yüzde 5 ile 10 arasında erirken yüzde 6.3 para kazandılar. Bu hissenin satışını Türkiye'den yapan İş Yatırım Uzmanı Şant Manukyan, Türk yatırımcıların piyasalarda mortgage krizi başgösterir göstermez bu hisseyi tercih ettiğini ve hem kayıptan korunup hem de para kazandıklarını kaydetti.

TÜRKLER DE KAZANDI
Manukyan, borsalar düşerken müşterilerine kazanç sağlayacağını bekledikleri Short Dow Proshers'i önerdiklerini ifade ederek, "Ödünç alıp hisse senedi satmak yerine direkt olarak yatırımcıları bu hisse senedine yönlendirdik. Yüzde 6.3'lük para kazandırdık. Aynı süreçte Dow Jones yüzde 5.8 düştü. ABD piyasası Türkiye'de bilinmediği için genellikle yönlendirmeyi biz yapıyoruz. Türk yatırımcılar da genellikle bu yönlendirmeyle Dow Jones'un tersine hareket eden bu ürüne yönlendi" dedi. Manukyan mortgage krizi sonlanana kadar yatırımcılarına bu hisseyi orta vadede tutmalarını hala önerdiklerini kaydetti. Manukyan Dow Jones'un hareketiyle aynı doğrultuda hareket eden ve Dow Jones yüzde 1 yükseldiğinde yüzde 2 yükselen borsa yatırım fonunun da varlığını belirterek "Piyasanın yukarı gideceğini tahmin eden yatırımcılara da bu hisseyi öneriyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları