kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Haber turu

Antalya Duty Free'de aylık ciro 20 milyon Euro oldu
Antalya Havalimanı Uluslararası Dış Hatlar Terminalleri'ndeki gümrüksüz alanlarda bulunan alışveriş merkezlerinin en yoğun dönemini yaşadığı, free shop'ların aylık toplam cirosunun 20 milyon Euro'yu bulduğu bildirildi. Antalya Havalimanı 1. Dış Hatlar Terminali'nde faaliyet gösteren Duty Free Shop Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Yıldız, yaptığı açıklamada 1. Dış Hatlar Terminali'ndeki free shop'ların günde ortalama 3-4 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini ifade etti. Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalleri'ndeki free shopların Avrupa'nın en ucuzu olduğuna dikkati çeken Yıldız, buradan en çok Rusya, Ukrayna, Polonya, İsrail ve İngiltere'den gelen turistlerin alışveriş yaptığını bildirdi. Yıldız, free shop'lardan alışveriş yapan turistlerden Rusların içki ve parfüm, İsraillilerin kozmetik, İngilizlerin sigara , İskandinav ülkeleri turistlerinin çikolatayı tercih ettiğini vurguladı.

Kömüre dört yıldır zam yok

Yaklaşık beş yıldır zam yapılmayan elektrikten sonra Türkiye Kömür İşletmeleri'nin (TKİ) de dört yıldan bu yana kömüre zam yapmadığı anlaşıldı. TKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, gerek ısınma ve gerekse enerji ve sanayide hammadde olarak kullanılan kömürün fiyatının yaklaşık 4 yıldan bu yana aynı düzeyde tutulduğu bildirildi. Kömüre zam yapma yerine, zarar eden işletmeleri kapatarak, büyük tasarruf sağlayarak kurumun finansman yapısını güçlendiren TKİ'nin elektrik fiyatlarında herhangi bir fiyat artışının olmaması halinde kömür fiyatlarına da zam yapmamayı planlandığı kaydedildi. TKİ tarafından üretilip satılan kömürlerin KDV hariç FOB (üretim-satış noktasında teslim) satış fiyatları 24 YTL/ton ile 155 YTL/ton arasında değişiyor.

'Banka promosyonu zor durumdaki emeklinin de hakkı'
Emekliler Birliği Sendikası (Bir-Sen) Genel Başkanı İsrafil Odabaş, bankalar tarafından yapılan promosyon imkânından emeklilerin de yararlandırılmasını istedi. Odabaş, bankaların promosyon uygulamasından emeklilerin de yararlanabilmesi için yeni bir düzenleme yapılmasını talep etti. Odabaş, yaptığı açıklamada emeklilerin bu promosyon uygulamasının dışında bırakılmasının insafsızlık olduğunu belirterek, "Siyasilerin bu ayrımcılığa bir an önce son vermesi gerekiyor. Promosyon imkânından emeklilerin de yararlanması için yeni düzenlemeler yapılmalı" dedi. Türkiye'de emeklilere "Kullanılmaz, paçavra, işe yaramaz" gözüyle bakıldığını ifade eden Bir- Sen Başkanı İsrafil Odabaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimden sonraki ilk Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısında kurmaylarına verdiği "Emeklilere düzgün bir iyileştirme getirin" talimatının unutulduğunu görüşlerine ekledi.
Haberin fotoğrafları