kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Atilay Ayçin

'THY burnunun dikine giderse temas olmayacak'

Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, bu hafta yapılacak toplantılarda grev tarihi belirlenebileceğini, erteleme için yasal koşulların oluşmadığını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'THY burnunun dikine giderse temas olmayacak'
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) Başkanı Atilay Ayçin, Türk Hava Yolları (THY) yönetimiyle ilgili olarak "Burunlarının dikine giderlerse hiçbir temas olmayacak" dedi. SABAH'ın sorularını yanıtlayan Ayçin, önceki gün yaptığı "Grev Bakanlar Kurulu tarafından ertelenirse iş yavaşlatırız, rötarlar olur" yönündeki sözlerine açıklık getirdi.

ERTELEME SİYASİ OLUR
Bakanlar Kurulu'nun herhangi bir grevi 60 gün erteleme yetkisinin ulusal güvenliği ve genel sağlığı etkileyen bir durumla karışılaşılması halinde geçerli olacağını belirten Ayçin, "Böyle bir durum da söz konusu değil. Bu durumda grev ertelenirse, bu siyasi bir karar olur" diye konuştu. Bu durumda iş yavaşlatma eylemleri için haklı bir sebep doğacağını savunan Ayçin, "Peki greve gidemezsem, ben ne yapacağım? Hukuksuzluğa maruz kalıyoruz. Bu durumda iş yavaşlatılabilir" dedi. Bu hafta salı ve çarşamba günleri yetkili kurullarını toplayacaklarını hatırlatan Ayçin, "Grev tarihi belirnenir mi, onu şu anda söylemek zor. Ancak olabilir de" değerlendirmesinde bulundu. THY yönetimi ile bir temas olup olmayacağı sorusunu Ayçin, yönetimin burnunun dikine gitmeye devam etmesi halinde bir temas olmayacağı şeklinde yanıtladı. Yasalara göre grev oylamasının 24 saat sürmesi gerekirken, dört güne yayıldığını ifade eden Ayçin, "Hukuk dışı muameleler söz konusu. Sonuçta sandığında ortaya ne koyduğu belli oldu. Sandıktan çıkan sonuç aynı zamanda 'Ben senin teklifini kabul etmiyorum' anlamına geliyor" şeklinde konuştu.

SONUCUNA KATLANIRLAR
Bu arada Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, grev kararının yasal ve demokratik hak olduğunu belirterek, "Grev uygulanırsa taraflar sonuçlarına katlanır" dedi. Kılıç, yaptığı açıklamada grevin uygulanması için 60 günlük yasal sürenin devam ettiğini hatırlattı. Sendikanın grev tarihini henüz belirlemediğine dikkat çeken Kılıç, etkili ve yetkili kişilerin uzlaşma imkânlarını aramaya devam etmesi gerektiğini söyledi.