kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yazıcı: "Gül'ün aday olmama ihtimali yok"

Yeni Haber
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığına adaylığını koymama ihtimalinin olmadığını söyledi. Yazıcı, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olan Abdullah Gül'ün bir ekiple birlikte muhalefet partilerini ziyaret etmesine ilişkin görüş mütalaa edilmiş ve uygun görülmüştür. Bu çerçevede yarın bir program yapılmıştır. O ziyaretler gerçekleştikten sonra sayın Gül harelde bir açıklama yapacaktır" diye konuştu. Yazıcı, "Heyette kimler olacak?" sorusu üzerine de "İki Genel Başkan Yardımcısı ve iki de Bakan arkadaşımız. İsimlerini şu anda hatırlamıyorum" dedi. Yazıcı, Gül'ün "Ben aday değilim deme ihtimali var mı?" sorusuna ise "Vallahi her halde yoktur yani" yanıtını verdi.

Yazıcı "Arkadaşlarımız siyasi partilerle görüşmek için randevulaşmışlardır. Yarın daha sağlıklı bilgiler edinirsiniz" diye konuştu. Yazıcı, "Tek aday mı var?" sorusuna "Süreç devam ediyor" diye yanıt verdi. Yazıcı, "AKP'nin mi tek adayı var" sorusu üzerine ise "Parlamentoda 549 milletvekili var. AKP'nin değil AKP'den aday. Biliyorsunuz grupların aday göstermesi söz konusu değil" dedi. Yazıcı, muhalefet partilerinin Gül'e randevu verip vermemesi konusunda da bir bilgisinin olmadığını söyledi.

Öte yandan, MYK toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Bugün için bir açıklama olmayacak. Yarını bekleyin. Bir çalışma var, yarın olacak açıklama" derken Genel Başkan Yardımcısı Edibe Sözen de "Abdullah Gül muhalefet partilerini ziyaret edecek. MYK'da böyle bir karar aldık" diye konuştu.