kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Baskın Oran

DTP özeleştirisine yanıt: Nadir görülen bir erdem

Prof. Baskın Oran, Demokratik Toplum Partisi'nin "Oran'ın dışında bir aday çıkarmakla hata yaptık" açıklaması üzerine; DTP'ye kutlama mektubu gönderdi..
22 Temmuz seçimlerinde 2. Bölge'den bağımsız aday olan ancak kazanamayan Prof. Baskın Oran, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) seçim sonuçlarını değerlendiren bildirgede, "22 Temmuz seçimlerinde Prof. Baskın Oran'ın dışında bir aday daha çıkarmamız hataydı" sözlerini değerlendirdi.

'TÜRKİYELİLİK' ÖVGÜSÜ
Prof. Baskın Oran, DTP Genel Merkezi'ne yazdığı mektupta, yapılan özeleştiriyi "Türkiye'de görülen nadir bir erdem" diyerek kutladı. Oran, DTP'nin bu davranışıyla seçim sonrasında kendisinin ve arkadaşlarının "ağzındaki buruk tadın" azaldığını da belirterek, aynı hataların yapılmayacağını umut ettiğini dile getirdi. Oran, mektubunda, özeleştiri bildirgesinin gerek bireyler gerekse kurumlar düzeyinde oldukça nadir görüldüğünü belirterek, "Bugüne kadar söylenmiş özdeyişlerin en anlamlılarının başında gelen, 'Küçük bir hatayı büyütmenin en kestirme yolu onu müdafaa etmektir' sözleridir. Bunu dikkate alıp gereğini yaptığı için DTP'yi kutluyorum" dedi. Bildirge'nin "Türkiyelilik" kavramına yaptığı vurguya da değinen Oran "Bu kavramı benimsemeyen hiçbir birey veya hareket bu ülke için yararlı olamaz. Kendisi için de başarılı olamaz. Bu nedenle Bildirge'yi alkışlıyorum ve bu yolda devam edecek bir DTP'nin bizim hareketimizin ve Türkiye'nin sevgisini kazanacağına olan inancımı belirtmek istiyorum" dedi.