kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Abdullah Gül

AK Parti'de Çankaya için geri sayım başladı

ANKARA
AKP'nin cumhurbaşkanı adayı veya adayları bugün yapılacak Bakanlar Kurulu ve MYK toplantısında netleşecek. Abdullah Gül'ün dışında iki veya üç ismin daha aday gösterilebileceği iddia ediliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
AK Parti'de Çankaya için geri sayım başladı
AKP'nin Çankaya Köşkü için kimleri aday göstereceği bugün yapılacak Bakanlar Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında netleşecek. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yarın yapılması öngörülen grup toplantısında da adayları kamuoyuna duyurması bekleniyor. Başkent kulislerinde Erdoğan'ın "tek adayla dayatma görüntüsünden" kurtulmak için Abdullah Gül dışında 2 veya 3 ismi daha aday gösterebileceği iddiası dile getiriliyor.

BAKANLAR TOPLANACAK
Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda sona gelindi. Başbakan Erdoğan bugün ilk olarak Bakanlar Kurulu'nu toplayacak. Bakanlar Kurulu'nda tek adayla mı yoksa çok adayla mı seçime gidilmesi ele alınacak. Seçeneklerin artıları eksileri tartışılarak bir görüş birliğine varılacak. Erdoğan, Bakanlar Kurulu'ndan sonra da akşam partisinin MYK'sını toplayacak. MYK'da Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda nasıl bir yöntem izleneceği karara bağlanacak.

ÇOKLU ADAY İDDİASI
Kulislerde Gül dışında da parti içinde başka adaylar gösterilebileceği konuşuluyor. Başbakan Erdoğan'ın muhalefetin "tek adayla dayatma yapıyor" tezini çürütmek için Gül dışında iki veya üç ismi daha yarıştırabileceği belirtiliyor. Üst düzey bir AKP'li yönetici SABAH'a, "Abdullah Gül dışında başka adaylar da olabilir. Bunların başında da Murat Başesgioğlu, Vecdi Gönül veya Beşir Atalay olabilir. Her şey bugün yapılacak toplantılarda netleşir" dedi. Dışişleri Bakanı Gül'e yakın vekiller ise, çoklu aday çıkartılabileceğini vurgularken, "Başbakanın nasıl bir model izleyeceği bugün yapacağı istişareler sonucu ortaya çıkar" dediler.