kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ağustos 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Nevval Sevindi

Haber turu

Ankara
DP'de ilk başkan adayı gazeteci Nevval Sevindi
Gazeteci-yazar Nevval Sevindi Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığı'na adaylığını resmen açıkladı. Sevindi, "Yenilikçiler" olarak adlandırdığı hareketle "yeni politikalar, yeni yüzler ve yeni hedefler" ilkesiyle yola çıktıklarını söyledi. Sevindi, "DP, tarihinin en ağır yenilgisini almıştır. İki seçimde baraj altında kalan, üstelik seçmen sayısı arttığı halde yüzde 9.5'tan yüzde 5.5'e düşen partinin politik geleceği tehlikeye atılmıştır" dedi.

MİLLETVEKİLİ ADAYI İDİ
Sevindi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Merkez sağda birleşme umudu yaratıp sonra bunu fiyasko ve hayal kırıklığına dönüştüren Ağar ve ekibi bu durumun baş sorumlusudur. Başarısız ve çok yetersiz seçim kampanyasından da bu ekip sorumludur. Bu nedenle yapılan tek doğru hareket Ağar'ın istifası olmuştur. Ağar ve ekibi asla geri dönmemelidir. Yoksa partiye karşı zaten varolan güven bunalımı artar ve parti biter." Sevindi, 22 Temmuz seçiminde DP'den İstanbul 1. Bölge 1. sıra adayı idi.

Irak
Iraklı Kürtler ısrarcı: PKK ile savaşmayız
Iraklı Kürtler, Irak Başbakanı Nuri El Maliki'nin, Türkiye ile imzaladığı mutabakat muhtırasına tepki göstermeyi sürdürüyor. Son olarak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Özel Temsilcisi Kadir Eziz, Türkiye ile imzalanan mutabakat muhtırasının Kürt Yönetimini bağlamadığını belirterek PKK ile çatışmayacaklarını söyledi. KYB'nin resmi internet sitesine göre, Mesud Barzani'nin, Kerkük referandumunun uygulanmasına ilişkin İzleme Komisyonu'ndaki Özel Temsilcisi Kadir Eziz, Kürt siyasi liderliğinin PKK'yı "terörist gibi görmediği"ni ifade ederken mutabakatın Kürt Yönetimini bağlamadığını bildirdi. PKK ile çatışmayacaklarının altını çizen Eziz, "çöküşü yaşayan" Maliki hükümetinin Türkiye'nin taleplerini gerçekleştiremeyeceğini de savundu.

Mersin
DSP lideri Sezer cenazeye katıldı
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Mersin'in Tarsus ilçesinde Ankara Kimya Teknik Lisesi'nden arkadaşı olan kimya öğretmeni Arif Sert'in vefat eden eşinin cenaze törenine katıldı. Anıt Mahallesi'ndeki cenaze evine giden Sezer, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Tarsus Turgut İçgören İlköğretim Okulu Ev Ekonomisi Öğretmeni Ayşe Sert'in (52) eşi Arif Sert'e ve 2 çocuğuna başsağlığı dileğinde bulundu. Sezer, Tarsus Mezarlığı'ndaki cenaze töreninin ardından Ankara'ya hareket etti.
Haberin fotoğrafları