kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Irak'taki Amerikan askerine 'haçlı' oyunu

Pentagon, tüm dünyayı Hıristiyanlaştırmayı hedef alan bir oyunu Irak'taki askerlerine gönderiyor. Oyunda, din değiştirmeyi reddeden Müslüman ve Yahudiler öldürülüyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Irak'taki Amerikan askerine 'haçlı' oyunu
ABD ordusunun Irak ve Afganistan operasyonlarının asıl amacının "halkı özgürleştirmek" değil, Ortadoğu'yu ele geçirmek olduğu birçok kez dile getirildi. Büyük Ortadoğu Projesi bölge ülkelerinin liderleri tarafından "Haçlı Seferi" olarak nitelendirildi. ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) son olarak Irak'ta görev yapan askerlerine gönderdiği bir video oyunu "haçlı" tartışmalarını alevlendirdi.

'TANRIYA ŞÜKÜR ÖLDÜ'
Askerleri "motive eden" oyunun adı, 2006'da çıktığında Müslümanların tepkisine neden olan "Left Behind: Eternal Forces (Arkada Kalan: Sonsuz Güçler)"... Pentagon son aldığı kararla, oyunu askerlere yollamaya karar verdi. Amaçsa, inanmayanları -ki Müslüman, Yahudi ve ateistler kast ediliyor- öldürmek veya "gerçek dine" yönlendirmek. Evanjelik Hıristiyan savaşçılar da aralarında Birleşmiş Milletler askerleri dahil dünyayı yeniden kurmaya çalışan güçlerle savaşıyor. Oyunda, BM askeri öldürüldüğünde savaşçı "Tanrıya şükür" diyor.

ARKASINDA EVANJELİK GRUP
İçeriği kadar tartışma yaratansa, oyunun gönderilmesini sağlayan kurum... "Operation Straight Up" (OSU), Irak'a ünlü isimler veya ihtiyaç malzemeleri göndererek askerleri motive ediyor. Ancak OSU'nun dikkat çeken yanı arkasındaki Evanjelik örgütlenme. Başkan Bush'un da bağlı olduğu Evanjeliklerin dini yaymayı amaçlayan bir oyunu yollaması tepki çekti. Bu tür oyunlar oynayan askerlerin çok daha şiddet yanlısı olacağını düşünen çevreler oyunun gönderilmesini eleştirdi.