kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Ağustos 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin

Havada uzlaşma uzak, grev yakın

THY'de oylamada greve az farkla "evet" çıkması ile karşılıklı bekleme süreci başladı. Hava-İş Başkanı Ayçin, "İşi kavgasız bitirelim" dedi THY yönetimi oylamanın ardından "Çalışanlar muhtemel grevin sonucunu hesaba katsın. Geri adım atmayacağız" uyarısı yaptı ..
Türk Hava Yolları'nda (THY) dört gün süren grev oylamasından kesin olmayan sonuçlara göre az farkla "greve evet" çıkmasının ardından gözler Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) ile şirket yönetimine çevrildi. Hava-İş Başkanı Atilay Ayçin, "Sandıktan çıkan sonuç hemen grev kararı alınması anlamına gelmiyor. Biz bu işi kavgasız gürültüsüz bitirmek istiyoruz" diye konuştu. THY'den yapılan açıklamalarda ise greve gidilmesi halinde lokavt ilan edileceği tekrarlandı. Sendikaya yapılan teklifin "son teklif" olduğu, grevin bunu değiştirmeyeceği vurgulandı. Çalışanlardan muhtemel grevin sonuçlarını hesaba katmaları istendi. Sendika adına yapıyan açıklamada ise oylama sonucuna galip-mağlup yaklaşımı ile bakılmadığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: "Şimdi ciddiyetle ve acil olarak, çözüme katkı sağlayacak ortak noktaları arama, bulma ve kör bir inatlaşmaya girmeme zamanıdır. Grev uygulaması için yasal süremiz bu aşamadan sonra tekrar işlemeye başlamıştır.''

GREVİ ERTELEME SÜRPRİZ DEĞİL
Greve gidilmesi halinde Bakanlar Kurulu'nun ulusal güvenlik ve genel sağlık gerekçesiyle 60 gün erteleme yetkisi bulunuyor. Hava-İş Başkan Yardımcısı Eylem Ateş, gelecek hafta çarşamba günü sendikanın yetkili kurullarının bundan sonra ne yapılacağını görüşmek üzere toplanacağını söyledi. Ateş, "Kurullara danışmadan görüşme talebi veya yeni bir teklif olmayacak" dedi. Grev tarihini çalışanlarına danışarak belirleyeceklerini anlatan Ateş, özellikle iş dünyası örgütlerinden gelen "Grev halinde Bakanlar Kurulu'nun ertelemesi isteklerini değerlendirdi. Ateş, "Bakanlar Kurulu'nun ertelemesi sürpriz olmaz. Ertelemeyle her şeyin yolunda gideceğini düşünmesinler" dedi.
Haberin fotoğrafları