kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP TBMM Başkanvekilliği'ne Mumcu'yu önerecek

Yeni Haber
Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Meclis'teki yönetim kadrosu belirlendi. Grup Başkanvekilliği görevine Kemal Anadol ve Kemal Kılıçtaroğlu seçilirken, TBMM Başkanvekilliği görevi için İzmir Milletvekili Gürdal Mumcu önerilecek.

Genel Kurul'da seçilmesi beklenen Mumcu, Meclis'in ikinci başkanvekili olacak.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, meclis başkanvekilliğine bir kadın aday seçmenin CHP'ye yakışacağını belirterek, Mumcu'nun meclis başkanvekilliğine seçilmesinin 1993 yılında öldürülen gazeteci Uğur Mumcu'ya da bir saygı duruşu olduğunu ifade etti.

Mumcu, 1960'lı yıllarda meclis başkanvekilliği yapmış Nermin Neftçi'den sonra bu göreve seçilen ikinci kadın milletvekili oluyor.

Katip üye olmak için Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ile İstanbul Milletvekili Çetin Soysal yarıştı. Tüzün, katip üye seçildi.
Manisa Milletvekili Erdoğan Yetenç, Çanakkale Milletvekili Ahmet Küçük ve Edirne Milletvekili Rasim Çakır ise idare amiri olabilmek için aday oldu. Seçimi, Ahmet Küçük kazandı.

Grup toplantısında yapılan seçimle CHP grup başkanvekilliklerine, İzmir Milletvekili Kemal Anadol ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu seçildi.

Deniz Baykal'ın önerisi doğrultusunda, geçen dönemde grup başkanvekilliği yapan Kemal Anadol ile İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, grup başkanvekilliğine getirildi.

AJANSLAR