kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ağustos 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
AYAKTA ALKIŞLADILAR... Rekor oyla Meclis Başkanı seçilen Köksal Toptan, ilk konuşmasını yaparken, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül başta olmak üzere tüm AK Partililer tarafından ayakta alkışlandı.

Toptan, rekor oyla Meclis Başkanı oldu

ANKARA
Köksal Toptan, ilk turda 450 oyla Meclis Başkanı seçildi. Bugüne kadar seçilen Meclis başkanları içinde en fazla oyu alan Toptan, seçilmeden birkaç saat önce dede oldu..
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ilk olarak TBMM Başkanlığı için uyguladığı uzlaşma politikası ilk meyvesini verdi. Köksal Toptan, rekor bir oyla Meclis Başkanı seçildi. Tüm Meclis başkanlarından daha fazla destekle, 450 oy alarak ilk turda TBMM'nin 24'üncü Başkanı seçilen Toptan, AKP'nin yanı sıra muhalefet partileri ve bağımsızların desteğini de aldı. Aynı uzlaşma politikasının Cumhurbaşkanlığı seçiminde de uygulanması ve benzer bir desteğin 11'inci Cumhurbaşkanı'na da çıkması bekleniyor.

ÇİFTE MUTLULUK YAŞADI
Toptan, Meclis Başkanlığı'na seçilmesinden birkaç saat önce dede olarak çifte mutluluk yaşadı. Toptan'ın pazartesi günü doğum beklen gelini, sancılanınca, rutin kontrol için gittiği Zekai Burak Çocuk Hastanesi'nde sezaryenle doğum yaptı. Toruna, Doruk Köksal Toptan adı verildi. Hastanede gelininin doğumuna katıldıktan sonra seçimi izlemek üzere TBMM'ye gelen babaanne Saime Toptan, torununun 3 kilo 400 gram ağırlığında, 49 cm. ve sağlıklı olduğunu söyledi. Köksal Toptan da torunu olduğunu Meclis kürsüsünden müjdeledi. Bir saat kadar önce bir torunu dünyaya geldiğini belirterek, "Bugün şans, talih benden yana. Ben değil, hepimiz, yüce milletimiz hep güzel günler görür" dedi. Eşinin adaylığını "şerefli bir görev" olarak nitelendiren Toptan, "Ülke için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

KAMER GENÇ ÇEKİLDİ
Genel Kurul'daki seçimin başında Tunceli bağımsız Milletvekili Kamer Genç, sürpriz biçimde adaylıktan çekildiğini açıklarken Toptan'a destek verdi. Genç Cumhurbaşkanlığı seçiminde de benzer bir tablo görmek istediğini belirtti. Genel Kurul'daki gizli oylamaya 549 milletvekilinden 535'i katılırken MHP'nin adayı Tunca Toskay 74 oy aldı. Toptan 450 oya ulaştı. 7 vekil boş oy kullanırken 4 de geçersiz oy çıktı. İlk turda gereken 367'nin çok üzerine çıkarak rekor kıran Toptan, bugüne kadar seçilen tüm Meclis başkanlarından fazla oy aldı. Daha önce en fazla oyu alarak seçilen Meclis Başkanı sıfatını Refik Koraltan taşıyordu. Koraltan'ın 1950'de ilk turda 385 oyla seçilmişti. Bülent Arınç ise 381 oy aldığı seçimde 3'üncü turda Meclis Başkanı seçilebilmişti. Toptan bu iki rekoru da kırmış oldu.

DEVİR TESLİM YAPILDI
Toptan, Meclis Başkanlığı görevini geçici başkan Şükrü Elekdağ'dan devraldı. Toptan, "Atatürk'ün oturduğu bir makamdayım. Bu Meclis çatısı altında görev yapan tüm milletvekilleri Atatürk'ün Meclis'ini akıllarından çıkarmamalıdır. Bu ağır sorumluluğun gereğini aksaksız yerine getireceğim" dedi.