kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar

Haber turu

Ziraat Bankası bin kişiyi işe alacak
Ziraat Bankası, bölgesel personel ihtiyacını karşılamak üzere bin personel alacak. Ziraat Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankanın, 144 bölgesel personel ihtiyacını karşılamak üzere üniversitelerin 4 yıllık bölümlerinden mezun olanları işe alacağı, adaylardan, 2006 ve 2007 KPSS sınavının belirlenen puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları ve yapılacak sözlü sınavda başarılı olmalarının isteneceği belirtildi. Ayrıca, seçilen adaylardan, tercih ettikleri illerde 5 yıl süreyle görev yapmaları talep edilecek.

TOKİ: Gelen talebe göre konut yapılıyor
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak konut projelerinde kaliteye yönelik değişiklikler yaptıklarını belirtti. Ev alanların memnuniyetini ölçmek için 2005'te araştırma yaptıran ve önceki gün açıklayan TOKİ, ev alanların yüzde 56.3'ünün kullanılan malzemeyi kalitesiz bulduğu sonucuna ulaşmıştı. Bayraktar, dün bir açıklama yaparak "Kalite ayrı şey, lükslük ayrı. Türkiye'de konut alma konusunda gelir sorunu var'' dedi. Bayraktar, inşaatlarda her zaman TSE'li ürün kullandıklarını vurguladı.

TZOB: Kuraklığın maliyeti 5 milyar YTL
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), kuraklığın Türkiye'ye maliyetinin 5 milyar YTL olduğunu duyurdu. TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de kuraklıktan kaynaklanan zararları tespit etmek üzere 9 tarım bölgesinde yaptıkları çalışma sonucunda elde edilen bilgilere göre, kuraklığın çiftçiye zararının 5 milyar YTL olarak belirlendiğini kaydetti.

Piyasası en istikrarlı yükselen 7 ülkeyiz
Türkiye, küresel yükselen piyasalar arasında, siyasi istikrar açısından, en istikrarlı 7. ülke oldu. Ülkeleri, "Hükümet, Toplum, Güvenlik ve Ekonomi" ana kategorisi altındaki 20 kriter açısından değerlendiren ve 100 üzerinden not veren Eurasia Group, yaptığı analizde, ilk sırayı 78 puan ile Macaristan'a verdi. 64 puanla 7. sırada yer alan Türkiye, Çin, Rusya, Hindistan gibi ülkeleri geride bıraktı.
En istikrarlı ilk 10 ülke
Macaristan
Güney Kore
Polonya
Bulgaristan
Brezilya
Meksika
Türkiye
Arjantin
G. Afrika
Çin

'Ödeme yapmasak da üretici fındık vermeli'
Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, "Biz ödeme yapsak da yapmasak da fındık üreticimiz elindeki fındığın bir kısmını bize vererek kurumlarını sahiplendiklerini göstermeliler'' dedi. Pamuk, yaptığı açıklamada, Fiskobirlik'in ödeme konusunda yeni sezonda herhangi bir sıkıntı yaşamayacağını, ancak buna rağmen ödeme yapamaması durumunda bile fındık üreticisinin Fiskobirlik'e fındık vermesi gerektiğini söyledi.
Haberin fotoğrafları