kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Piyasaya içeride uzlaşma dışarıda Bernanke morali

ABD Merkez Bankası'nın kritik mesajları sonrası toparlanan piyasalara yurtiçinden de Meclis Başkanlığı adaylığı için Köksal Toptan isminin öne çıkması destek oldu. Borsa % 2.7 yükseldi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Piyasaya içeride uzlaşma dışarıda Bernanke morali
Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) önceki gece yaptığı açıklama sonrası mortgage kredi sorunlarının genele yayılmayacağı endişelerinin ortadan kalkmasıyla Amerikan borsalarında yaşanan yükselişler dün de dünya borsalarını etkisi altına aldı. Başta Asya borsaları olmak üzere dünya borsaları yükseldi. Son iki haftadır yatırımcıların riskten kaçınma hareketi Fed'in piyasaları rahatlatan mesajları sonrası dün yerini alımlara bıraktı. İçeride ise AKP'nin Meclis Başkanı adayı olarak Köksal Toptan ismini öne çıkarması piyasalarda uzlaşma havası yarattı. İMKB 100 endeksi dün en çok yükselen borsalar arasında yer aldı. Borsa dün bin 362 puan ve yüzde 2.69 yükselerek 52 bin seviyesini aştı. İMKB 100 endeksi günü 52 bin 70 puandan kapattı. Borsada işlem hacmi 1 milyar 800 milyon YTL olarak gerçekleşti. Dolar ise global piyasaların toparlanmasıyla dün 1.25 YTL'ye geriledi. Dolar serbest piyasada 1.2559 - 1.2621 YTL bandında işlem görürken, 6 mayıs 2009 tarihli gösterge niteliğindeki bono faizi ise yüzde 17.30'a geriledi.

ARJANTİN KAYIPTA LİDER
Japon Nikkei endeksi dün yüzde 0.64 yükselirken, Güney Koreli Kospi endeksi yüzde 2.34, Çinli Hang Seng endeksi ise yüzde 2.87 değer kazandı. Asya borsalarındaki yükseliş Avrupa borsalarının da güne yükselişle başlamasına neden oldu. Londra'da işlem gören FTSE 100 endeksi yüzde 1.1, Frankfurt borsası yüzde 0.59 ve Paris borsası da yüzde 1.38 yükseldi. 23 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında yaşanan küresel dalgalanmadan en çok zarar gören borsa ise Arjantin'in Merval endeksi oldu. Merval aynı dönemde yüzde 7.8 değer kaybederken, İMKB 100'ün kaybı ise dünkü yükseliş sonrası yüzde 6.4'e geriledi. Brezilya'nın Bovespa Endeksi de aynı tarihler arasında yüzde 5.6 değer kaybetti. Amerikan borsaları, teknoloji şirketlerinin beklenenin üzerinde kâr açıklamaları ile yüksek açıldı.
Haberin fotoğrafları