kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehitlere hazin tören

Yeni Haber
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde dün terör örgütü PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu şehit düşen 3 güvenlik görevlisi için tören düzenlendi.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde meydana gelen mayın patlaması sonucu şehit olan 2 astsubay ile 1 erin cenazeleri, düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi. Güvenlik güçleri tarafından Dicle'nin Balaban Köyü yakınlarında terör örgütüne yönelik sürdürülen operasyonlarda, uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit olan Piyade Astsubay Üstçavuş Abdullah Şaştım (Kayseri), Piyade Astsubay Mahmut Özdemir (Ankara) ve Piyade Er Ayhan Güngör (Adana-Karahisar) için Diyarbakır Asker Hastanesi'nde tören düzenlendi.

Asker Hastanesi bahçesinde saat 08.30'da başlayan törene İkinci Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Erol Ortaç, 16. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Birol Rüstem, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İsmet Eroğlu, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile çok sayıda askeri erkan katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu.

Okunan duaların ardından şehitlerin cenazeleri gözyaşları arasında ambulanslara konuldu. Şehitlerin naaşları ambulans ile yoğun güvenlik önlemler altında memleketlerine gönderilmek üzere havaalanına götürüldü. Törenin ardından şehit astsubay Mehmet Özdemir'in cenazesi Ankara'ya, şehit astsubay Abdullah Şaştım'ın cenazesi Kayseri'ye, şehit er Ayhan Güngör'ün cenazesi de Adana'ya gönderildi.

CHA