kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Fatih Çarman

Haber turu

Terör
Yaralı askeri için kendini feda etti
Tunceli'de teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan jandarma astsubay üstçavuş Fatih Çarman'ın, yaralı askerleri kurtarmak isterken şehit düştüğü öğrenildi. PKK üyeleri ile çatışmada, jandarma komando er Mehmet Kıl ve jandarma komando er Murat Çökmez teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu yaralandı. Bu sırada, yaralanan askerleri korumak için yanlarına gitmeye çalışan jandarma astsubay üstçavuş Fatih Çarman PKK'lı teröristler tarafından şehit edildi. Çatışmada Çökmez ve Kıl da şehit olmuştu.

Terör
ABD, PEJAK liderini kapıdan çevirdi
Terör örgütü PKK'nın İran kolu olarak görülen PEJAK'ın sürgündeki lideri Rahman HacıAhmedi, Amerikan Washington Times gazetesine konuştu. İran'daki rejimi yıkmak için ABD'den destek isteyen Hacı Ahmedi, "ABD Dışişleri Bakanlığı'na bu konuyu görüşmek için 3 kez görüşme teklifinde bulunduk. Ancak tümü de geri çevrildi. ABD ile oldukça sınırlı bir iletişimizi var" dedi. İran rejiminde özelikle Kürt ve Azeri azınlıkların da rahatsız olduğunu belirten Kürt lider, "İran'da demokratik bir rejim için ayaklanabiliriz. Yalnız bunu için yeteri kadar silahımız ve maddi kaynağımız yok. ABD'nin bize bunun için kaynak sağlarsa biz de harekete geçebiliriz" dedi. Kendilerinin sadece İran'da faaliyet gösterdiklerini belirten Ahmedi, "Büyük Kürdistan için çalışıyor musunuz" sorusuna da "Şu anda önceliğimiz iran'da demokrasiyi kurmak" diye cevap verdi.

Diplomasi
Avrupa Birliği'nde vize rahatsızlığı
Türkiye'nin Azerbaycan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan'a uygulanan vizeyi tek taraflı olarak kaldırması Avrupa Birliği'ni rahatsız etti. Avrupa Komisyonu gözlemcileri, vizenin kaldırılmasının AB'nin eleştirilerine maruz kalabileceğini açıkladı. Gözlemciler Avrupa Birliği adaylığı sürecindeki Türkiye'nin üçüncü ülkelere vize uygulama veya vizeyi kaldırma konularında AB'nin kriterlerine uyması gerektiğine dikkat çekti. Avrupa Komisyonu'nun, Türkiye tarafından alınan söz konusu kararı titizlikle incelediği ve AB'nin "olumlu" listesinde bulunan ülkelere vize uygulamasının kaldırılmasını talep ettiği bildirildi. Ancak Türkiye'nin vize uygulamasını kaldırdığı ülkelerin bir kısmı AB'nin "mimli" listesinde yer aldığı ileri sürülüyor.
Haberin fotoğrafları