kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 5 Ağustos 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yüksek Askeri Şûra toplantısı 4 Ağustos’ta Erdoğan’ın başkanlığında başlamıştı.

İrticadan 10 ihraç

Ceyda KARAASLAN MERKEZ
Yüksek Askeri Şûra toplantısında ihraç edilen 23 personelden 10'u için gerekçe "irticai tutum ve davranış." Başbakan Erdoğan ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül ihraçlara şerh koydu..
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesini belirlendiği Yüksek Askeri Şûra'da (YAŞ), ihraç kararlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da irtica damgasını vurdu. YAŞ'ta ihraç edilen 23 personelden 10'u "irticai tutum ve davranışları" nedeniyle ordudan atıldı. Geçen yıl ihraç edilen 37 personelden 2'si irticai faaliyetlerden dolayı ordudan atılmıştı. Başbakan Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ihraç kararlarına muhalefet şerhi koydu.

KOMUTANLAR DEĞİŞTİ
Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında üç gün süren YAŞ'ta alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Sezer'in onayının ardından dün açıklandı. TSK'daki 34 general ve amiral bir üst rütbeye, 45 albay ise general ve amiralliğe yükseldi. 40 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı. Emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu atandı. TSK, parlak sicili bulunmasına rağmen inşaat ihalesinde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla yargılanıp ceza alan 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Ethem Erdağı'na da terfi yolunu açmayarak emekliye sevk etti.

KİMLER KALDI?
23 Nisan kutlamalarındaki geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce tepki gösteren 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın'ın görev süresi bir yıl uzatıldı. 28 Şubat döneminde Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı olan ve Sincan'dan geçen tankları yürüten Paşa olarak anılan Korgeneral Erdal Ceylanoğlu, bu YAŞ'ta orgeneralliğe terfi etti. Ceylanoğlu, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) getirildi. Hudson Enstitüsü tarafından düzenlenen toplantıya katılan tartışmalı komutan SAREM Başkanı Tuğgeneral Süha Tanyeli de bir yıl daha görevinde kalacak.