kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bağırsak kanserine karşı yaban mersini

Amerikan Rutgers Üniversitesi tarafından yapılan araştırma, yaban mersininin bağırsak kanserine yakalanma riskini yarı yarıya düşürdüğünü ortaya çıkardı. Araştırmacılar yaban mersininin içindeki doğal maddelerin hastalığa karşı koruyucu olduğunu belirtti.

Karbonhidrat riski
Fazla karbonhidrat tüketimi özellikle ilerleyen yaşlarda körlüğe neden oluyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre, karbonhidrat bakımından zengin bir beslenmeyi tercih eden kişiler hem şeker hastalığına yakalanma risklerini artırıyor hem de gözlerine zarar veriyor.

Süt iç, sağlıklı kal
İngiliz Loughborough Üniversitesi'nin araştırmasına göre, vücut tarafından kaybedilen mineral ve sıvıları kazanmanın en iyi yolu süt içmek. Enerji içecekleri, su ya da başka meyve sularının süt kadar etkili olmadığı ortaya çıktı.

Gazlı içecek, kemiğe zarar
İngiliz Reading Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, süt ürünlerinin fazla kalorili olduğunu düşünen gençler bunun yerine gazlı içeceklere yöneliyor. Bu da özellikle kemik oluşumu için kritik öneme sahip 20'li yaşlara kadar olan dönemde kemiklerin eksik gelişmesine neden oluyor.