kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Joachim Strom- Erichsen

Bakan'ın oğlu da Kabil'e gönderilsin

Norveç'in Savunma Bakanı'nın oğlunun son anda Afganistan'daki ISAF gücüne katılmasına izin çıkmayınca halk bu sözlerle tepkisini gösterdi.....
Geçtiğimiz hafta Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) kapsamında görevli ilk askerini kaybeden Norveç'te askerlik krizi... Savunma Bakanı Grethe Strom-Erichsen'in oğlunun son anda "hedef" olacağı korkusuyla Afganistan'a gönderilmeyeceğinin açıklanması Norveç'te skandal yarattı. Norveç Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Brigitte Frisch, Joachim Strom- Erichsen'in Taliban için açık hedef olacağını hem kendisinin hem de beraber görev yapacağı Norveçli askerlerin hayatını tehlikeye atacağı için bu kararın verildiğini söyledi. Ancak Norveç'te yayımlanan VG gazetesi tehlikeli bölgeye 550 çocuğu yollayan diğer Norveçli aileler için bunun "haksızlık" olduğu yorumunu yaptı. İngiltere Prensi Harry'nin de görevli bulunduğu birliğin Afganistan'a gönderilmesine rağmen kendisinin İngiltere'de kalmış olmasına gönderme yaparak, "Joachim de Norveç'in Prens Harry'si oldu" diye yazdı.

150 ASKER TEHLİKELİ BÖLGEYE
Aftenposten gazetesi de "Bakan oğlu Joachim'e Afganistan izni çıkmadı" diye yazdı. Gazete, Norveç'in Afganistan'ın daha tehlikeli olan güney bölgesinde görev yapmak üzere 150 yeni askerin görevlendirildiğini ve Savunma Bakanı'nın yaptığı "Askerlerimiz Afganistan'a güvenlik getirmek için çalışıyor. Biliyoruz ki bazı tehlikeler var ama bu bizi durdurmaz" konuşmasını hatırlattı. Aftenbladet gazetesinin internet sitesine yorum yazan pek çok Norveçli tepki gösterdi. Norveçliler, "Kabil'e bakan kendi oğlunu yollasın. Bizim çocuklarımızın canı yok mu" diyerek tepki gösterdi.
Haberin fotoğrafları