kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gökhan Günay

Anadolubank yerli kalacak Hollanda'da banka kuracak

Bankayı almak için çok teklif geldiğini, ama geri çevirdiklerini söyleyen Anadolubank Genel Müdürü Günay, Hollanda'da banka izninin birkaç günde çıkacağını belirtti..
Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, banka için yabancıların kapılarına geldiğini ancak halka açmak ya da satmak gibi bir düşünceleri olmadığını belirtti. Günay, Hollanda'da banka başvurularının birkaç gün içinde tamamlanacağını söyledi. Anadolubank genel müdürlüğüne atanmasının ardından bankanın yeni dönem hedefleri hakkında bir basın toplantısı düzenleyen Günay, banka satın alma konusunda teklifler geldiğini söyledi. "Çok teklif var, çay kahve içmeye geliyorlar, biz misafirperverliğimizle ikrama devam ediyoruz" diyen Günay, ancak halka açılmayı veya ortaklık kurmayı düşünmediklerini söyledi. Enerji, demir çelik sektörünün önemli firmalarından Habaş Şirketler Grubunun sahibi olduğu Anadolubank'ın Hollanda'da Anadolubank N.V. adıyla sıfırdan banka kurma başvurusu yaptığını belirten Günay, izinlerinin birkaç gün içinde çıkacağını kaydetti.

2001 KRİZİ GİBİ OLMAZ
Küresel piyasalardaki gelişmeleri ve Türkiye'ye yansımalarını değerlendiren Günay, bir soru üzerine şu andaki dönemde yaşanacak bir sıkıntının Türkiye'nin içinden değil, dışarıdan kaynaklanacak olması nedeniyle dalganın etkileri üzerine net tahminlerde bulunmanın zor olduğunu, bu tahminlerin dünyadaki sıkıntının ne kadar süreceğiyle ilintisinin bulunduğunu kaydetti. Bu sürecin, 2001'deki kriz gibi yaşanma ihtimalinin düşük olduğunu dile getiren Günay, "2000-2001 yıllarındaki krizi yaşayan Türkiye'nin ekonomisi ile bugünkü ekonomisi çok farklı. Ancak dünyada durum çok sertleşirse bizde de sertleşir'' görüşünü aktardı. Günay, global ekonomide likiditenin arttığını, yüksek riskli hedge fonların da global likiditenin yüzde 54'ünü yönetir duruma geldiğini, bu fonları yöneten 25-35 yaş arası kişilerin daha önce ciddi bir dalgalanma yaşamamış olması nedeniyle düşen piyasalarda nasıl hareket edeceklerinin kestirilemediğini, ABD'deki tutsat (mortgage) sorununun da çok sayıda hedge fonun batmasına neden olabileceğini söyledi. Günay, Türkiye'nin aldığı yapısal önlemlerle yurtdışından gelen sorunların nispeten daha küçük boyutlarla çözülebileceğini kaydetti.
Haberin fotoğrafları