kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Merkez, keçiboynuzu gibi mesajını kendi çiğnesin'

TİM Başkanı Satıcı, Merkez Bankası Başkanı'nı ağır bir dille eleştirdi ve "2 sayfalık ihracat raporunu kendi kendilerine çiğnesinler" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Merkez, keçiboynuzu gibi mesajını kendi çiğnesin'
Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı dün beraber düzenledikleri Temmuz 2007 ihracat rakamları basın toplantısında Merkez Bankası (MB) ve MB Başkanı Durmuş Yılmaz'ı eleştirdiler. Satıcı, MB'nin enflasyon raporundaki ihracatla ilgili bölüm için "keçiboynuzu" benzetmesi yaptı. Tüzmen ise Yılmaz ile aynı sıklette olmadığı için söylediklerine cevap vermeyeceğini söyledi. İhracat rakamlarının açıklanmasının ardından basın toplantısının soru-cevap kısmında, rapordaki YTL'deki değerlenmenin olumsuz etkisini sınırlamak için "ürün kalitesini geliştirin, dünya ihracat piyasalarıyla bütünleşin" tavsiyesi soruldu. Tüzmen'in soruya yanıtı, "Ben 6 sene önce bürokrasiden siyasete transfer oldum. Şimdi ağır sıklet oldum. Ben ancak kendi sikletimde birisiyle rekabet ederim. Arkadaşa benim cevap vermem olmaz. Dışardan işin nasıl olması gerektiğini söylemeye çalışıyorum" şeklinde oldu.

DURUMU BASİTLEŞTİRİYOR
Tüzmen, konuyla ilgili olarak Satıcı'nın gerekli açıklamaları yaptığını ve en iyi cevabı yeni Satıcı'nın vereceğini söyledi. Bunun üzerine Satıcı, MB'nin enflasyon raporunu internet sitesine koymasını kast ederek, "Siteye iki sayfa ihracatla ilgili keçiboynuzu gibi mesajı koyarsanız, sonra kendi kendinize çiğnersiniz" dedi. Satıcı, konuşmasında da raporun ihracatçılarla ilgili bölümünü değerlendirirken MB'nin ekonomideki gelişmelere çok kısa vadeli bir açıdan baktığını savundu. Satıcı, uzun vadeli bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde Türkiye ekonomisinin giderek ithalata bağımlı bir ekonomi haline gelmesi konusunda Merkez Bankası'nın ne düşündüğünün belirsiz olduğunu söyledi.