kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

'Hantal yabancı bankalar umduğunu bulamayacak'

Bazı yabancı bankaların hantal olduğunu belirten BDDK Başkanı Bilgin "Birkaç yıl sonra tekrardan hisse satış veya devirlerini görebiliriz" dedi..
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Tevfik Bilgin, bazı yabancı bankaların Türkiye'de umduğunu bulamayacağını söyledi. CNBC-e Businessdergisindeki söyleşisinde Bilgin, bankaların yabancı sermaye ilgisine cevap vermek konusunda özgür olduğunu belirterek, bu konuda herhangi bir kısıtlama olmadığını vurguladı. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki gerginliğin ardından Türkiye'ye giren bir yabancı grubun, satın aldığı banka yönetimine, "kredilerde frene basın, geri çağırmaya başlayın" talimatı verdiğini anlatan Bilgin, ilginç yorumlar yaptı: "Bu bankaların bir kısmı Türkiye'de umduklarını bulamayacak. Türkiye'ye gelme nedenleri yüksek kâr marjı ve özellikle genç nüfustu. Ancak gelenlerin bir kısmı hantal. Karar alma mekanizmaları yavaş. Türkiye'deki mevcut rekabet ortamında bu hantal yapıyla umduklarını bulamayacaklarını düşünüyorum. Birkaç yıl sonra hisse satış veya devirleri görebiliriz."

ZİRAAT SATILMASIN
Kamu bankalarının özelleştirilmesini de değerlendiren Bilgin, üstlendiği görevler nedeniyle Ziraat Bankası'nın satılmaması gerektiğini savundu. Bilgin, "Kredi kartıyla satışlarda vade 12 ayla sınırlandı" dedi.