kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hakan İsot Mehmet Can Karabağ Young Kwan Cho

Karsan'ın ürettiği ilk Hyundai banttan çıktı

Karsan Genel Müdürü Karabağ, Türkiye'nin en büyük kamyon üreticilerinden biri olmak için ilk adımı attıklarını belirtti..
Mart ayında Hyundai ile HD serisi hafif kamyonların üretimi için anlaşma imzalayan Karsan, kamyonların seri üretimine başladı. İlk Hyundai kamyonun üretim bandından çıkışını Bursa'daki fabrikasında kutlayan Karsan'ın Genel Müdürü Mehmet Can Karabağ "Türkiye'nin en büyük kamyon üreticilerinden biri olma yolundaki ilk adımımızı atmış olduk" dedi.

AĞUSTOSTA SATIŞTA
Peugeot Partner ve Karsan J9 Premier modellerinin üretimini yapan Karsan, Hyundai kamyon üretimiyle portföyüne üçüncü markayı da ekledi. İlk kamyonun çıkışına Hyundai'den Young Kwan Cho ve İsotlar Gruptan Hakan İsot katıldı Karsan'ın, hafif ticarideki varlığını kuvvetlendirmek için Hyundai ile ticari araçta diğer işbirliği olasılıkları üzerinde de çalıştığını belirten Karabağ'a göre Hyundai üretiminin Karsan için önemi ayrı. "Gerçek anlamda çok markalı üretici olmamızı ilk defa Hyundai sağladı. Renault Trucks için kamyon, Amerikan pazarı için ise taksi üreteceğiz. Bu projelerde aldığımız olumlu sonuçlar ve yaptığımız anlaşmalar ortada. Hyundai ile işbirliğimizin birçok başka projemizin olumlu sonuçlanmasında etkili oldu" şeklinde konuşan Karabağ, HD serisi hafif kamyonlarının dağıtımı için yetkilendirdikleri İsotlar Grubun ağustos ayında araçların satışına başlayacağını belirtti. Karsan, Hyundai'nin 3,5 ve 7,5 tonluk HD35 ve HD75 hafif kamyon modellerinden 5 yıl süreyle yılda 2 bin adet üreterek, 35 milyon USD gelir elde etmeyi hedefliyor.