kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Büyük Okyanus'ta 7,2 büyüklüğünde deprem

Yeni Haber
Büyük Okyanus'taki ada devletçiklerden Vanuatu açıklarında Richter ölçeğine göre 7,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği bildirildi...
ABD Jeolojik İnceleme Kurumu'ndan yapılan açıklamada yerel saatle 04.08'de meydana gelen depremin merkez üssünün Luganville kentinin 45 kilometre güneydoğusunda, okyanusun 172 kilometre altı olduğu belirtildi.Vanuatu'nun başkenti Port Villa'daki Ulusal Doğal Felaket Yönetimi Bürosu'ndan yapılan açıklamada, Luganville kentinin caddeleri, binaları ile köprülerinde çatlaklar oluşmasına, bir su borusunun patlamasına ve yerel bir elektrik jeneratörünün yakıt tankının yerinden çıkmasına neden olan depremde can kaybı meydana geldiğine ilişkin henüz bir bilginin kendilerine ulaşmadığı kaydedildi.


RUSYA'NIN SAHALİN ADASI DA SALLANDI


Rusya'nın uzak doğusundaki Sahalin adası açıklarında meydana gelen Richter ölçeğine göre 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Japonya'nın kuzeyindeki Hokkaido adasında tsunami alarmı verildi.

Japon NHK televizyonu, bir bölgede 20 cm yüksekliğinde tsunami kaydedildiğini ancak Hokkaido adasının batı kıyısında daha yüksek dalgaların meydana gelebileceği uyarısında bulundu. Meteoroloji Ajansı, Sahalin adasının güneyinde yerel saatle 11.38'de (TSİ 05.38) meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin ardından Hokkaido adasında 50 cm yüksekliğe kadar tsunami dalgaları beklendiğini bildirdi. Depremde can kaybı olduğu ya da maddi hasar meydana geldiği yönünde bir açıklama yapılmadı.