kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 2 Ağustos 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mecliste yemin töreni hazırlığı

Yeni Haber
23. Dönemin 1. Yasama Yılının ilk birleşiminde, en genç milletvekili unvanıyla Başkanlık Divanında katip üye olarak görev yapacak 6 milletvekilinden 3'ü, TBMM Genel Kurulunda bilgilendirildi.

TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca ve bazı bürokratlar, DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile AK Parti Tokat Milletvekili Dilek Yüksel'e, TBMM Genel Kurul Salonunu gezdirerek, katip üyelerin görevleri hakkında bilgi verdiler.

Katip üyelerin Başkanlık Divanına nasıl oturacakları, hangi görevleri yapacakları konusunda bilgilendirilen milletvekilleri, Genel Kurul Salonundan çıkarken, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.Bilgilendirme sırasında gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi.

23. Dönem Parlamentosu, en yaşlı üye sıfatıyla, 83 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ'ın başkanlığında, 4 Ağustos Cumartesi günü yapılacak yemin töreni ile çalışmalarına başlayacak.

Geçici katip üye en genç 6 milletvekili, dönüşümlü olarak Başkanlık Divanına oturacak. Başkanlık Divanında yer alacak diğer isimler şöyle:

AK Parti İstanbul Milletvekili Özlem Türköne, AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen.

(AA)