kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ne cumhuriyet yıkılır ne de şeriat gelir!

İLİŞKİLİ HABERLER
Ne cumhuriyet yıkılır ne de şeriat gelir!
* Gelecekle ilgili endişeleriniz var mı? Elbette var, olmaz mı? Benim gelecekle ilgili en büyük endişem; çok çalışıldığı halde kazanamamak. Kanımca artık çalışmadan çeşitli yollarla kazananların yollarını kesmek gerek. Herkes bilmeli ki; çalışıldığı sürece gelecek garanti altındadır. Aksi durumda umutsuzluk, doğal olarak da toplumsal yıkım yaşanır. Dilerim yeni hükümet çalışanın kazanacağı yönde bir havayı daha çok estirir.

* Siyasetle ne kadar ilgilisiniz? Yakınlarımla siyasi tartışmalar yapacak kadar ilgiliyim. Memleket sorunlarıyla ilgili her zaman fikirlerim olmuştur.

* Memleketin en önemli sorunu ve sizce çözümü nedir? Memleketin en temel sorunu uzun bir süredir liyakat sisteminde görülen arızalardır. Herkes çalışmasına göre değerlendirilmediği sürece bir hükümet gider, diğeri gelir ama Türkiye'nin sorunları bitmez. Çözüm şu; her patron, her yönetici çalışan insanı ödüllendirmeli. Bu sistem de en tepeden, hükümetten başlarsa işler rayına oturur.

AKP DİNİ KULLANMIYOR


* Seçimi nasıl yorumluyorsunuz? Seçimlerde AKP gerçekten büyük bir başarıya imza attı. Demokrasi yanlısıysak, taraftarı olmayanlar da AKP'nin bu başarısına saygı duymalı. Seçimi AKP'nin kazanmasından dolayı mutluyum, çünkü başlatılan işler yarım kalmayacak. Çünkü bizim ülkemizde adettir, gelen iktidar giden iktidarın bütün işlerini sil baştan yapar. Bu da büyük para ve zaman kaybı demek. Bunun bu dönemde böyle olmayacak olmasından dolayı mutluyum. Baştaki insanlar da sonuçta vatandaşlarının kötülüğünü istemiyor ki. Her şeyden önce güvenmemiz, önyargılı olmamamız gerek. Benim en çok kızdığım nokta; AKP'nin cumhuriyeti yıkacağı, şeriatı getireceği yönünde yapılan yorumlar. Olur mu? Ne cumhuriyet yıkılır, ne de şeriat gelir. Ayrıca ben AKP'nin dini kullandığına kesinlikle inanmıyorum. Daha önceki dönemlerde din istismarlarını çok yaşadığımız için; dini vazifelerini yerine getirenleri gördüğümüz zaman ödümüz kopuyor o kadar.