kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
4 Ağustos cumartesi sabahına kadar sürecek toplantıya Erdoğan ile Büyükanıt’ın yanı sıra kuvvet komutanları ve Milli Savunma Bakanı katılacak.

Komuta kademesi YAŞ'ta şekilleniyor

Ceyda KARAASLAN ANKARA
Bugün toplanacak olan Yüksek Askeri Şûra'da hava ve deniz kuvvetleri komutanları değişecek. Kritik toplantıda 22 Temmuz seçimleri sonrası askerler ve sivil kanat ilk kez bir araya gelecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Komuta kademesi YAŞ'ta şekilleniyor
TSK bünyesinde yeni komuta kademesinin belirleneceği Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) bugün toplanıyor. Bir oramiral ile 4 orgeneralin emekli olmasının beklendiği YAŞ'ın en önemli özelliği ise 22 Temmuz'dan sonra asker ve sivil kanadı bir araya getirecek olması. Toplantıya Başbakan Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın yanı sıra kuvvet komutanları katılacak. YAŞ'a katılmak için tatilini yarıda kesen Erdoğan, önceki gün Bakan Vecdi Gönül'le de bir araya gelerek kısa bir toplantı yaptı. Şurada, 'bekâr komutan' olarak bilinen 1. Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Tuncel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney'in emekliliği bekleniyor. Bu mevkiler için üç paşa orgeneralliğe terfi edecek.

HAVA VE DENİZDE DEĞİŞİM
Görev süresinin 30 Ağustos 2007 tarihi itibariyle dolması nedeniyle emekliye ayrılacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nun yerine Donanma Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert'in yerine ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun gelmesi bekleniyor. Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecek. TSK'yı ilgilendiren diğer konuların da görüşüleceği Şura'da, çeşitli nedenlerle TSK ile ilişikleri kesilecek personelin durumu ele alınacak. Şura'da alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.