kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her kadının içinde usta bir manikürist yatar

Bakımlı el ve ayakların çekiciliği artırdığı gerçeğinin aksini söyleyecek yoktur! Eğer işlerinizin yoğunluğundan manikür salonuna gidecek vaktiniz olmuyorsa, bu işlemleri evde kendiniz yapabilirsiniz. İşte iyi bir manikür-pedikür için ipuçları..
İLİŞKİLİ HABERLER
Her kadının içinde usta bir manikürist yatar
Her kadının en az saçları ve makyajıyla ilgilendiği kadar önem verdiği bir başka bölge de, el ve ayaklardır. Ancak bakımlı görünmenin temel unsurlarından biri olan manikür profesyonelce yapılmadığı taktirde, estetik açıdan daha kötü bir görünüme neden olur. Ellerinize her 15 günde bir manikür yaptıranlardansanız sorun yok. Ancak evde kendiniz yapıyor, üstelik de kurallarını bilmiyorsanız; tırnaklarınızın doğal yapısına zarar verebilirsiniz. Yapmanız gereken; önce ojeyi içinde vitamin ve mineraller bulunan bir temizleyici ya da aseton ile temizlemek. Tırnaklarınızı yumuşatıcı losyon ve sabun içeren ılık suda bekletmeden önce, törpüleyin.

BAKTERİYE DAVETİYE ÇIKARIYOR
İşte sırada manikür konusunda son yılların en önemli tartışma konusu... Tırnak eti kesilmeli mi, yoksa geriye mi itilmeli? Profesyonel maniküristler tırnak etini kesmemekten yana. Çünkü tırnak etlerini kesmenin, bölgeyi dış etkenlere açık hale getireceği, ayrıca tırnakta deformasyon ve kırılma yaratacağı iddialar arasında. Buna karşın birçok kadın, tırnak etini kestirmeden istediği bakımlı görüntüyü yakalayamamaktan şikayetçi. Eğer kesmekten yanaysanız, ellerinizi 10 dakika kadar suda beklettikten sonra tırnak etlerinizi kesebilirsiniz. Kesme işleminin ardından, bakım yapan ve tırnakları sertleştiren bir cila uygulayın. Son olarak da ojenizi sürün. En üste ojenin ömrünü uzatan cila sürerseniz, manikürünüz taze kalacaktır.