kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Ağustos 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Boş koltuklara söyledi: Fesupanallah!

Mustafa DERYAHAN
Türk Rock Müziği'nin usta ismi Erkin Koray, Açıkhava Tiyatrosu'ndaki konserinde vefasızlıkla karşılaştı. Şarkılarını boş koltuklara söyleyen yılların sanatçısı, siyaset dünyasıyla ilgili ilginç analizler de yaparak içini hayranlarına döktü..
Bu yıl sanat hayatının 50'nci yılını geride bırakan Türk Rock Müziği'nin yaşayan efsanesi Erkin Koray, önceki akşam Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı. Ancak konserde boş sıraların fazlalığı dikkat çekti. Usta sanatçı, sahneye Barış Manço'nun gitaristi ve 'Kurtalan Ekspres'in üyelerinden Ahmet Güvenç ile 1970'lerde kurulan 'Yeraltı Dörtlüsü' adlı grup eşliğinde çıktı. Koray, konserin başında yaklaşık 20 dakika boyunca konuşma yapmayı tercih etti. "1966 yılında Almanya'dan İstanbul'a geldiğimde herkes uzun saçlıydı, ellerinde 2-3 yüzük vardı ve ben çok şaşırmıştım!" diyen Koray, ardından yaptığı siyasi içerikli konuşma ile geceye damgasını vurdu:

HIRSIZLAR DIŞARIDA
"Herkes benim kime oy atacağımı sordu. Ama benim kime oy atacağım belli, MHP. Günler öncesinden MHP'nin her kanadını gezdim, araştırmalar yaptım ve 'oyumu size veriyorum' dedim. CHP'ye niye oy vermediğim konusuna gelince... Deniz Baykal hesap soracağım' diyor. Neden hesap soracaksın? Sen demek ki 'o kavganın içinde yer alarak yapılan her şeyin hesabını soracağım' diyorsun. Güneydoğu'da olan bitenden bahsetmiyorsun, ağzına bile almıyorsun. Oradan sana oy gelmez Deniz Baykal! Ben bugüne kadar iktidara oy vermedim. Bu hükümetin görevi sırasında hırsızlar dışarıda, gaspçılar sokakta... Dış borç yaklaşık 2 misli olmuş, memlekette istikrar yok!" Konuşmasının ardından dua ederek konserine başlayan Erkin Koray, az sayıdaki seyircisine keyifli dakikalar yaşattı...
Haberin fotoğrafları