kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Meclis yemin törenine hazır

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Meclis yemin törenine hazır
Meclis Başkanlığı, 23. Dönem milletvekillerinin yemin töreni için hazırlıklarını tamamladı. Meclis Genel Kurulu, YSK'nın kesin seçim sonuçların bugün açıklaması halinde TBMM Genel Kurulu 4 Ağustos Cumartesi günü toplanacak ve milletvekili yemin töreni yapılacak.

Genel Kurul, en yaşlı üye sıfatını taşıyan 83 yaşındaki CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ başkanlığında toplanacak. Elekdağ'ın açış konuşmasının ardından İstiklal Marşı okunacak ve milletvekillerinin yemin törenine başlanacak.

Milletvekilleri, seçim çevresi, soyadı ve adlarının alfabe sırasına göre ant içecekler. Törende bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin için kürsüye çıkacak.

MİLLETVEKİLİNİN YEMİNİ TOPLAM 2,5 DAKİKA

Milletvekillerinin yemin metnini yaklaşık bir dakikada okuyacak Vekillerin kürsüye geliş ve gidişleriyle birlikte bir yemin yaklaşık 2,5 dakikayı bulacak. Saat 15.00'te toplanması beklenen TBMM Genel Kurulu'nun aralarla birlikte gece geç saatlere kadar süreceği hesaplanıyor.

TBMM ÜYESİ ANDI

Milletvekilleri TBMM kürsüsünde şu andı okuyacak:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

Her dönem olduğu gibi Meclis Başkanlığı milletvekili yemin töreni için davetiye listesi hazırladı. Davetiye listesinde Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı, kuvvet komutanları, eski başbakanlar, eski Meclis başkanları, eski siyasiler, yüksek yargı organları başkanları, yabancı ülkelerin misyon şefleri yer alıyor.

Öte yandan milletvekili yakınları da yemin törenini izleyecek. Yemin töreninin yapılacağı gün, Meclis kapılarında yoğun güvenlik önlemleri alınacak. Meclis lokantaları ve çay ocakları Genel Kurul sona erene kadar mesai yapacak.