kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kamer Genç:"MHP kararını gözden geçirsin"

Yeni Haber
Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç, milletin AKP'ye tek başına cumhurbaşkanını seçme imkanı vermediğini belirterek oylama günü Meclis'e gireceğini açıklayan MHP'nin kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi. Genç, cumhurbaşkanlığı oylamasına uzlaşma olursa gireceğini bildirdi.

Tbmm'de milletvekili kayıtı sırasında soruları yanıtlayan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik tartışmaları değerlendirdi. Genç, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için daha önce Meclis'te cumhurbaşkanlığı seçimi yapılamadığını hatırlatarak, 22 Temmuz seçimlerinde de milletin AKP'ye "tek başına cumhurbaşkanını seçme yetkisi" vermediğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda uzlaşma arayacaklarını sözlerinihatırlatan Genç, MHP'nin, daha uzlaşma bile aranmadan oylama günü Meclis'e gireceklerini açıklamasını eleştirdi. Uzlaşma aranmadan yapılacak bir cumhurbaşkanlığı seçiminin amacına ve anayasaya uygun olmayacağını dile getiren Genç, bu nedenle MHP'nin kararını bir kez daha gözden geçirmesini istedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde uzlaşma aranmamasının rejim için sıkıntı yaratacağını savunan Kamer Genç, "AKP 367'yi bulamazsa seçime gidilir. Bu rejimi güçlendirir. AKP'nin tek başına seçtiği bir cumhurbaşkanı ülke açısından sıkıntı yaratır" diye konuştu.

Meclis'te cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına ancak uzlaşma sağlanırsa gireceğini aksi takdirde oylamaya katılmayacağını açıklayan Genç, Cumhurbaşkanının AKP'den olmaması gerektiğini kaydetti.

AKP'li Zafer Üskül'ün anayasa değişikliğine yönelik sözlerini de değerlendiren Genç, "Üskül'ün sözleri bir rejim değişikliğine gitmek istediklerini gösteriyor. Bunlar ülkeyi şeriat düzenine götürmeye yönelik adımlar" dedi.

Genç, bir soru üzerine Meclis içinden ya da dışından cumhurbaşkanı adayı gösterilebileceğini belirtti. Genç, "aday gösterilmesi halinde kabul edip etmeyeceğine" ilişkin bir soruya ise "beni gösterirlerse reddetmem" dedi.

(ANKA)