kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Egemen Bağış

Adım atmazsanız gerekeni yaparız

AK Parti milletvekili Egemen Bağış, İngiliz gazetesine verdiği demeçte, "Eğer bir müttefikiniz, gerekli önlemleri almazsa yardımcı olmazsa, onun samimiyetini ve becerisini sorgularız" dedi..
AK Parti Milletvekili Egemen Bağış Sunday Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'nin, Türkiye'nin, Washington ile ters düşme pahasına olsa da Irak'a girmeye ve PKK sorunun çözmeye hazır olduğunu anlaması gerektiğini ifade ederek, "Müttefikimiz bir şeyler yapmazsa bir gerekeni yaparız" dedi. Bağış, ABD'nin müdahale etmemesi nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'taki PKK'lılara karşı operasyonlar yapmaya hazır olduğunu söyledi. Bağış, "Bunu yapmaya mecbur kalmayacağımızı umuyoruz. Müttefiklerimizin bir şeyler yapmaya başlayacağını umuyoruz, ancak eğer yapmazlarsa birçok seçeneklerimiz var" diye konuştu. Müttefiklerin, PKK'nın oluşturduğu "açık ve net" tehdide karşı Türkiye'ye yardımcı olması gereğini vurgulayan Bağış, "Eğer bir müttefikiniz size yardımcı olmazsa, ya dürüstlüğünü ya da becerisini sorgularsınız" ifadesini kullandı.

'MEYDAN OKUMA VAR'
Sunday Telegraph da "Türkiye, ABD'ye meydan okumaya ve Kürt asilerini avlamaya hazır" başlığını kullandığı haberinde, Bağış'ın açıklamalarına dikkat çekerken, "Yeni Türk hükümeti, Kürt teröristlerinin oluşturduğu tehlikeye karşı koymak için uzun bir süreden beri ABD ile var olan ittifaka sırtını dönmeye hazır" yorumunu yaptı. Washington'un Türk hükümetine bir operasyonun kabul edilemez olacağını açık bir biçimde anlattığını belirten gazete, "Ancak Türklerin ruh haleti uzlaşmadan yana değil" ifadesini kullandı. Gazeteye değerlendirmelerde bulunan emekli Tuğgeneral Nejat Eslen ise, askerlerin ABD'li müttefiklerinin tutumu konusunda sabırlarının taşmakta olduğunu kaydetti. Eslen şunları söyledi: "ABD, Irak ve Afganistan'da terör ile mücadele adına Atlantik'i geçti. Türkiye de, Afganistan'da ABD'ye yardımcı oluyor. Ancak ABD, bir NATO müttefiki olan Türkiye'ye aynı nedenlerle sınırını geçmesine izin vermiyor. Bu ne biçim dostluk?"