kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
DTP'nin eski Başkanı Aysel Tuğluk da kayıt yaptıranlar arasındaydı.

13 yıl sonra Meclis'teler

ANKARA
DEP vekiliyken dokunulmazlıkları kaldırılan Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, 17 DTP kökenli bağımsız vekille dün tekrar TBMM'deydi. Sakık, "Keşke o olay olmasaydı" dedi..
13 yıl önce DEP milletvekiliyken dokunulmazlıkları kaldırılarak yargılanan Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, koltuklarına yeniden milletvekili olarak oturdular. Beraberlerinde 17 DTP kökenli bağımsız milletvekiliyle Meclis'e giren Sakık 13 yıl önce Meclis'ten çıkarılmaları hakkında, "Keşke o olay olmasaydı" dedi. DTP kökenli 19 bağımsız milletvekili TBMM'de kayıt işlemlerini toplu halde yaptırdı. DTP destekli bağımsızlara Ahmet Türk ve Sırrı Sakık öncülük etti. 1991 seçimlerinde milletvekili seçilerek girdiği TBMM'den, 2 Mart 1994'te dokunulmazlığı kaldırılarak çıkarılan Ahmet Türk, kayıt işlemlerinin tamamlanmasının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Demokrasinin kalıcı hale gelmesi ve barışçıl bir sürecin gelişmesi için çaba sarf edeceklerini söyledi. Türk, amaçlarını, "sivil demokratik yöntemlerin öne çıkması, Kürt sorunu dahil tüm sorunların barışçıl ve diyalog anlayışıyla çözülmesi" olarak açıkladı.

'BELİMİZDE KILIÇ YOK'
Türk, MHP grubuyla yan yana oturacakları anımsatılınca "Belimizde kılıç yok. Kılıçları kuşanmış değiliz. Diyalog oluşturmaya geliyoruz. Parlamentoda gerginlik yaratmak için değil, var olan gerginliği ortadan kaldırmak için çaba göstereceğiz" dedi.

BAHÇELİ'YE ÖVGÜ
Sırrı Sakık, MHP ile çatışacakları iddiasına itiraz ederken, "Niye çatışalım. MHP de bu ülkenin bir gerçeği, biz de bu ülkenin bir gerçeğiyiz. MHP şimdi daha duyarlı, niye kavga edelim? Bahçeli'nin duyarlılığı, Baykal'dan daha fazla. CHP sorunları çözmek, Baykal iktidar olmak istemiyor" dedi.