kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

PKK sığınağında teknoloji harikası sırt telsizi ele geçirildi

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın kullandığı teknoloji harikası sırt telsizi ele geçirildi. Terör örgütü PKK'nın kullandığı silahların hangi ülkelerden temin ettiği ve ABD'nin örgüte silah verip vermediği tartışıldığı bugünlerde teröristlerin kullandığı belirtilen teknoloji ürünü sırt telsizi ele geçirildi.

Güneydoğu kırsalında arama-tarama faaliyet icra eden güvenlik güçleri terör örgütü PKK'nın kullandığı sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirdi. Dinamit lokumu, el telsizi ve bomba düzeneğinin yanı sıra sığınakta bulunan sırt telsizi dikkat çekti.

Alınan bilgilere göre; dünyada sadece 4 şirketin ürettiği sırt telsizinin yazılı tabanlı olduğu iddia edildi.

Elektronik harp ortamında güvenli ve kesintisiz haberleşme sunan sırt telsizi, elektronik harbe karşı frekans atlama ve kriptolama gibi savaş alanı haberleşmesi için çok kritik görevlerde kullanılıyor.

Yazılım tabanlı telsizler birçok telsiz sistemi ile uyumlu haberleşme imkanı sağlaması gibi özelliklerinin yanı sıra gelişmiş veri haberleşme özelliği nedeniyle teröristler çatışma ya da intikallerde kullanılıyor.

Telsizin bir diğer dikkat çekici özelliği ise bütün telsiz aboneleriyle otomatik haberleşme imkanı sunması.

Bu özelliği nedeniyle teröristlerin kırsaldı arama tarama ya da operasyon yürütün güvenlik güçlerinin konumunu anında öğrendiklerini gösteriyor.

Sığınakta bulunan kablonun da mağara ya da derin sığınaklarda telsizin ucuna bağlanarak iletişim imkanı için kullanıldığı belirtiliyor.

(CHA)