kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Çok seks yapmak baba olmayı engeller mi?

CİNSEL TIP ARAŞTIRMA DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Erkeğin fazla cinsel ilişkiye girmesi sperm sayısını azaltmaz, aksine haz duygusunu artırdığı için sperm üretimini çoğaltır. Spermlere asıl darbeyi vuran; cep telefonu ve televizyon gibi radyasyon yayan aletler!..
Ben sekse düşkün biriyim ve zannımca bu bir saplantı haline geldi. Son zamanlarda çokça duyduğum sperm azalmasından korkmaya başladım. Gerçekten fazla seks yapmak spermleri azaltır mı ve baba olmamı engeller mi? G.G./Kahramanmaraş

Çok fazla cinsel aktivitede bulunmanız sperm sayısını azaltmaz; hatta sanılanın aksine sağlık göstergesi olarak haz duygusunu artırdığı için sperm üretimini çoğaltır. Buna karşılık; sıcak havalar, sık yapılan uçak yolcukları, egzersiz yapmama, düzensiz ve tek yönlü beslenme, sigara ve alkol kullanımı, bazı ilaçlar (vücut geliştirici ilaçlar, alerji, soğuk algınlığı, öksürük, mide hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, böbrek hastalıkları ve tiroit bezi hastalıklarının tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar ile birtakım ağrı kesiciler ve antibiyotikler), uyuşturucular, cep telefonları ve telsiz telefonlar, renkli televizyonlar, elektrikli battaniyeler, ev dekorasyonu ve tamirinde kullanılan bazı kimyasallar, röntgen ışınları gibi maddeler ve alışkanlıklar sperm sayısının azalmasına yol açabilir ve üreme sağlığına zarar verebilir.