kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Diyanet'ten "su tasarrufu" uyarısı

Yeni Haber
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, su kıtlığı konusunda, yetkililerin tavsiyelerine ve alınan tedbirlere uyulmasını tavsiye ederek, ''Bu hepimizin menfaatinedir. Dinimiz de bunu emreder'' dedi.

Er, Türkiye genelinde, farklı tarihlerde su kıtlığı ile ilgili olarak vatandaşların bilgilendirilmesi için hutbe ve vaaz verdiklerini söyledi.

''Toplumsal olarak bir takım problemlerle karşı karşıyayız'' diyen Er, ''Su kıtlığı konusunda, vatandaşların yetkililerin tavsiyelerine ve alınan tedbirlere uymasını tavsiye ediyorum. Bu hepimizin menfaatinedir. Dinimiz de bunu emreder'' şeklinde konuştu.

Kişinin kendisine yapılmamasını istediği bir şeyi başkasına da yapmaması gerektiğini anlatan Er, vatandaşların, evlerinde su bulmak istiyorlarsa, bu hususta alınan tedbirlere uyulması gerektiğini ifade etti.''Mayıs'tan beri pek çok ilden yağmur duası için yoğun talep geldiğini'' anlatan Er, Temmuz'da da özellikle su rezervlerindeki azalmalar konusunda yapılan açıklamalarla birlikte özellikle suyu tasarruflu kullanımı konusunda tüm il ve ilçe müftülüklerine bilgi notu gönderdiklerini kaydetti.

İzzet Er, bu çerçevede, israf, israfın zararları, suyun insan hayatındaki önemi, çevre sorumluluğu ve bilinci ile küresel ısınma gibi konularda vaazlar verildiğini belirterek, ''Mayıs ve Temmuz ayları başında Türkiye geneline gönderdiğimiz genelge ile vatandaşlarımızın su sıkıntısı konusuna duyarlı davranmaları ve büyük bir titizlik göstererek suyu tasarruflu kullanmaları konusunda bilgilendirdik'' dedi.