kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Temmuz 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
'TEDAVİ GÖRÜYORUM'... Dr. Emel Bilici stresten ürtiker hastalığına yakalandığını belirterek, "Psikolojik tedavi görüyorum" dedi.

Nöbete itiraz etti doktorluktan oldu

Güngör KARAKUŞ
Düzce'de asistan doktor olarak çalışan Emel Bilici nöbet çizelgesini dekanlığa şikâyet ettiği için işten atıldığını ileri sürdü..
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı'nda 3 yıl asistan doktor olarak çalışan Emel Bilici (30), bir yıl önce nöbet listesindeki adaletsizlik nedeniyle bölüm başkanlığını dekanlığa şikâyet etti. Şikâyetinin ardından hakkında 7 soruşturma açılan Dr. Bilici asistanlıktan da atıldı. Dr. Bilici, 2006 mayısında hazırlanan nöbet listesinde peş peşe üç haftanın kendisine yazılması nedeniyle üniversite dekanlığına bölüm başkanını şikâyet etti. Dekanlık Bilici'yi haklı bularak nöbet listesinin tekrar hazırlanmasını istedi. Dr. Bilici, kendi iddiasıyla bu gelişme üzerine "istenmeyen kişi" ilan edildi. Hakkında bir yılda 7 soruşturma açıldı.

7 SORUŞTURMA AÇILDI
Bilici geçtiğimiz günlerde de, hastaneden gerekçe gösterilmeden atılınca tam bir şok yaşadı. Avukat eşi Mehmet Bilici ile beraber hukuk savaşı başlatan genç doktor, toplam 6 dava açtı. Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Özdemir ise Emel Bilici'nin "uyumsuzluk ve asistanlık sınavlarında aldığı notlar" nedeniyle atıldığını savundu.