kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Özönder'in koltuğu boş kalacak

Yeni Haber
Yüksek Seçim Kurulu, dün trafik kazasında yaşamını yitiren MHP İstanbul 3. Bölge milletvekili Mehmet Cihat Özönder'in milletvekili statüsünü kazandığına karar verdi. ..
Kurul, Özönder'in yerine aynı bölgede Özönder'den sonra yer alan milletvekili adayının kaydırılması isteğini redetti. Buna göre MHP'nin kazandığı milletvekili sayısı 70'e inerken, TBMM 23. dönem çalışmalarına 549 milletvekili ile başlayacak.

Mazbatasını almak için dün İstanbul'a giderken Ankara Esenboğa yolunda geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitiren Mehmet Cihat Özönder'in milletvekili statüsünü kazanıp kazanmadığı tartışma konusu olmuştu. Bazı hukukçular, milletvekili yemini etmediği gerekçesiyle Özönder'in vekil sayılmayacağı ve yerine kendisinden sonra gelen adayın kaydırılırak milletvekili olması gerektiğini belirtmişlerdi.

YSK, konuyu Milletvekili Seçimi Kanunun 25. maddesine göre değerlendirdi. İlgili madde, seçim günü saat 17.00'ye kadar yani seçimlerin bitmesinden önce bir adayın ölmesi halinde, ardından gelen adayın miletvekili seçilebileceğini hükme bağlıyor.

ANKA