kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Ufuk Uras

Ufuk Uras, 38 yıl sonra Meclis'e giren ilk sosyalist

ERHAN ÖZTÜRK
Mehmet Ali Aybar'dan 38 yıl sonra Meclis'e giren Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin eski Başkanı Uras mazbatasını aldı. Uras, Meclis'e bisikletle gidip geleceğini söyledi..
İstanbul 1'inci Bölge'den bağımsız milletvekili seçilen Ufuk Uras, alışkanlıklarından vazgeçmeyeceğini belirterek; olanaklar dahilinde Meclis'e bisikletle gidip, geleceğini söyledi. Ankara'da sürekli ikamet etmeyeceğini belirten Uras, "Artık başka bir siyaset mümkün. Solda yeniden yapılanma için ortak tutum alınmalı" dedi. AKP'nin aldığı sonuçtan CHP'yi ve Deniz Baykal'ı sorumlu tutan Özgürlük ve Dayanışma Partisi'nin eski Genel Başkanı Uras, solda yeniden yapılanmaya ihtiyaç olduğunu vurguladı.

'UZLAŞMA SAĞLANMALI'
Mazbatasını aldıktan sonra sorularımızı yanatlayan Uras şöyle konuştu: "Benim açımdan bu mazbata son derece önemli. 1969 seçimlerinde sosyalist milletvekilleri Mehmet Ali Aybar ve Behice Boran mazbata almıştı. 38 yıl sonra tekrar ben alıyorum. Bu mazbata aslında bir tutanak. Türkiye'deki barış, demokrasi ve emek mücadelesine katkı sunacak bir mazbata olacak. TBMM yüzde 68 oranında kendini yeniledi. Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde yaşanan sıkıntılar tekrar bu Meclis'in önüne getirilip bir rövanş niteliği taşımamalı. Bir uzlaşmayla seçim daha anlamlı olur. Önümüzdeki süreçte sol kesimde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yarattığı boşluğu doldurup, solu büyütüp, kapsama alanını genişletmemiz lazım."
Haberin fotoğrafları