kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

MHP'nin kararı AKP'yi rahatlattı

Ergun AKSOY-Şenol ATEŞ/ANKARA
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis Genel Kurulu'na gireceklerini açıklaması Ankara'daki çok bilinmeyenli denklemi çözdü. Böylece 367 bulunamadığı için tekrar seçime gitme olasılığı tamamen ortadan kalkarken, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesinin yolu da açılmış oldu. Bu konuda SABAH'a konuşan AKP'liler, şunları söyledi:

* Nihat Ergün (Genel Başkan Yardımcısı): Sayın Bahçeli'nin açıklaması güzel ve mantıklı. Doğru bir değerlendirme. Seçim sonuçlarının doğru algılandığını gösteren bir tutum. Cumhurbaşkanı adayına oy verirler veya vermezler bu ayrı bir mesele.

* Dengir Fırat (Genel Başkan Yardımcısı): MHP açısından doğru bir yaklaşım. Milletvekilinin görevi Meclis'e girmektir.

* Cemil Çiçek (Eski Adalet Bakanı): Eğer kanaatleri bu yöndeyse doğru bir iş yapıyorlar, bunu takdir etmek de bana düşmez.

* Necati Çetinkaya (AKP Genel Başkan Yardımcısı): Uzlaşıda olgun bir şekilde, milletin bizden beklediği şekilde hareket eden herkese teşekkür ediyorum.

CHP: KENDİLERİ BİLİR
CHP'liler ise bu konuda şunları söyledi:

* Cevdet Selvi (Genel Başkan Y.): Her parti kendi kararını kendisi verir, sorumluluğunu da üstlenir. Bizim tavrımız sürüyor.

* Onur Öymen (Genel Başkan Yardımcısı): Cumhurbaşkanlığı kendine özgü, başka bir iş. Halkın tamamını temsil edecek bir makamdır. Başbakan bile geçmişteki hatalarından ders çıkarmış olmalı ki 'uzlaşma' diyor, 'diyalog' diyor. Başbakan bile böyle derken MHP'nin izlediği tavır kendi takdirleridir.