kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

İlaca erişim kolaylaştı, kuyruklar azaldı

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
AKP, sosyal alanda şu bilançoyla seçmene seslendi:

* TOKİ PROJELERİ: 2003 yılında hız kazanan toplu konut projeleri, tüm Türkiye'ye yayıldı ve 22 Temmuz Seçimi'nde meyvesini verdi. Son 4 yılda 280 bin konutun yapımına başlanırken 140 bini teslim edildi. Ak Parti seçim mitinglerine bile çoğu zaman TOKİ açılışları damgasını vurdu. 10-20 yıl vade ile kira öder gibi ev sahibi olan veya bu umudu taşıyanlar Ak Parti'den desteğini esirgemedi.

* HASTANELERDE İMTİYAZ KALDIRILDI: SSK ve diğer kurum hastaneleri Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Hastanelerde imtiyaz kaldırıldı. Özel hastaneler ve üniversite hastaneleri garibanlara açıldı. Sağlıkta dönüşüm projesine seçmen güvenoyu verdi.

* İLACA ERİŞİM KOLAYLAŞTIRILDI: SSK'lı, Bağ-Kur'lu, Emekli Sandığı mensubu, yeşil kartlı ayrımı olmaksızın tüm vatandaşların 22 bin 800 eczaneden ilaç almasının önü açıldı. İlaç kuyrukları sona erdi.

* YEŞİL KARTLI MAĞDUR OLMADI: 2002 yılında yeşil kartlılar için 160 milyon YTL harcama yapılırken 2006'da bu tutar 2.9 milyar YTL'ye ulaştı. Aynı dönemde yaşlı ve sakatlar için 1.3 milyar YTL ödenek kullanıldı.

* KÖY DES-BEL DES: Köy ve Belediye Destek Projeleri de kırsal kesimde Ak Parti'ye olan desteği artırdı. İki yılda tahsis edilen 4.5 milyar YTL ödenekle mahrumiyet bölgesindeki seçmene ulaşıldı. Yıl sonuna kadar 21 bin içme suyu projesi, 50 bin km asfalt yol ve 45 bin km stabilize yol yapılması seçmene mesaj niteliği kazandı.