kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Stephane Rolland, Türkiye'yi çok sevdiğini ve Türk kadınlarını da seksi, zeki ve kontrollü bulduğunu söyledi.

Atatürk'e koleksiyon ithaf etmek onurdur!

Rıza ÖZİŞ
Paris'teki Türk Moda Haftası'nda sergilediği koleksiyonu Atatürk'e ithaf eden modacı Stephane Rolland: Türkiye'ye en az 20 kere geldim. Türk kültürünün büyük hayranıyım..
İstanbul sosyetesinin yakından tanıdığı ünlü Fransız modacı Stephane Rolland, hafta sonu tatili için geldiği İstanbul'da, dostlarıyla hasret giderdi. Ünlü mimar Eren Yorulmazer'in misafiri olarak İstanbul'a gelen Stephan Rolland ile Ritz Carlton Oteli'nin en üst katındaki Yorulmazer'in ofisinde görüştük. Fransız bir baba ile Faslı bir annenin çocuğu olan Stephane Rolland ile yaptığımız söyleşide; yakışıklı modacının ileri derecede bir Türkiye hayranı olduğunu öğrendik.

GERÇEK AKDENİZLİ
Bugüne kadar İstanbul başta olmak üzere Türkiye'ye en az 20 kez geldiğini açıklayan ve Türk insanına olan hayranlığını anlatırken gözlerinin içi gülen Rolland; kendisini fazlasıyla Akdenizli hissettiğini söyledi. Bir süre önce 40 yaşına giren modacı, Türkiye'nin ve Türkler'in hayatında çok farklı bir yeri olduğunu; bizleri de oryantalist bir kültürün geçmişine sahip çıkan ama bunun yanısıra modernizmi de yaşam tarzı olarak kabul eden bir toplum olarak gördüğünü belirtmeyi ihmal etmedi. Ayrıca, Atatürk ve devrimleri hakkında çok kitap okuduğunu vurgulayan Stephane Rolland, geçtiğimiz günlerde Paris'te düzenlenen Türk Moda Haftası'nda yaptığı defiledeki koleksiyonunu; Atatürk'e ithaf etmekten büyük onur ve gurur duyduğunu özellikle vurguladı.

'ALLAH BİLİR'
Söz moda ve hanımlardan açılınca da; Türk kadınını çok seksi, zeki ve kontrollü olarak tanımladı. ABD'den Rusya'ya, Ortadoğu'dan Çin'e kadar birçok ülkede müşterisi bulunduğunu anlatan modacı; kimlerle çalıştığını açıklamamakta ısrarlıydı! 20 yıldır modayla içiçe olan Rolland'a, emeklilik günlerinde neler yapacağını sorduğumuzda ise cevabı; Türkçe "Allah bilir" oldu.
Haberin fotoğrafları