kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zeynep Eylül Üçer Sinan Kaynakçı Hami Ünlü Akın Eldes

Uyumsuz ve aykırı insanlarız istesek de kimseye uyamayız!

BUGE CANKAT GÜNAYDIN
Zeynep Eylül Üçer, Sinan Kaynakçı ve Hami Ünlü'den oluşan 'Pinhani' grubu müzikte emin adımlarla ilerliyor. Grup üyeleri: Aykırıyız! Ortama uymak için tarzımızdan taviz vermeyiz!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Uyumsuz ve aykırı insanlarız istesek de kimseye uyamayız!
Pinhani, bugünlerin gözde gruplarından biri. Son olarak 'Kavak Yeller'i adlı dizinin müziklerine imza atan grup, 2004 yılında Zeynep Eylül Üçer ve Sinan Kaynakçı tarafından kurulmuş. İkili, ilk albümleri 'İnandığım Masalları' çıkardıktan sonra aralarına Hami Ünlü dahil olmuş. Tıpkı gruplarının 'gizli' anlamına gelen 'Pinhan' sözcüğünden türeyen adı gibi, onlar da müzik piyasasında gizliden gizliye ilerliyor.

MÜZİĞİ İYİ DİZİ İZLENİR
* Türkiye sizi 'Kavak Yelleri' dizisinde yer alan 'Hele Bir Gel' adlı parçanızla tanıdı. Farklı bir şekilde tanınmayı ister miydiniz?
Sinan:
Albümdeki tüm şarkıların tanınması için elimizden geleni yaptık. Üç şarkımıza klip çekildi. Tanındığımızı düşündüğümüz anda 'Kavak Yelleri'nin tüm müziklerini yapmak şartıyla 'Hele Bir Gel'in kullanılmasını kabul ettik. Buradan elde ettiğimiz gelirle ikinci albümümüzü hazırlayacağız .

* Artık dizileri seyrettirmenin yollarından biri de müzik oldu...
Sinan:
Güzel bir müzik izleyicinin duygularını ayağa kaldırıyor ve oyuncuların ifadelerini kuvvetlendiriyor. Bu yüzden dizi ve filmlerde müzik çok önemli.

SİNDİREREK İLERLİYORUZ
* Kaliteli müzik yapıyorsunuz ama çok da popüler değilsiniz...
Hami:
Müziğimizin herkes tarafından sevilmesi şart değil. Önemli olan içimize sinmesi. Acelemiz yok popülerlik konusunda... Her şeyin yavaş yavaş gelişmesi tercihimiz. Sindire sindire ilerliyoruz. Kendimizi geliştirmek için zaman kazanıyoruz. Bizi her yaştan insan dinliyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor.

Zeynep: Zaten hedeflediğimizden daha popüleriz şu anda.

* Son yıllarda Türkçe müzik nereye doğru gidiyor sizce? Tarzınızdan ortama uyma adına taviz verir misiniz?
Sinan
: Çok şey değişmiş gibi görünse de değişen fazla bir şey yok. Ortada kısır ve kirli bir endüstri var. Rock, rap ya da R&B ile bu kısırlık aşılmaya çalışılıyor. Ama dinleyiciyi enayi yerine koydukları sürece bu böyle devam eder. Çözüm her şarkıyı elektro gitarla sertleştirip çalmak değil .
Hami: Biz uyumsuz insanlarız, istesek de kimseye uyamayız!
Zeynep: Aykırı gideriz!