kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Birkaç sezondur moda olan saç bantlarının pırıl pırıl parlayan örnekleri markanın yeni serisinde yer alıyor. Tasarımcılar, bunları tamamlayacak kalın bilekler hazırlamayı da ihmal etmemiş. Tercihini bu gruptan yana kullananlara bir alternatif de siyah kuzu derili ve metalik kristalli çanta...

Doğu ve batının karışımı Swarovski'ye ilham verdi

Bir asrı geçkin süredir ışıl ışıl parlayan kristalleriyle moda dünyasını etkisi altına alan Swarovski'nin kışlık takıları görücüye çıktı. Etnik miraslardan ilham alan tasarımcılar, kristallerin yanı sıra altın ve metalik detaylara yer vermiş..
Ayakkabıdan ev aksesuvarına çantadan cep telefonuna aydınlatma elemanlarından ayakkabılara kadar aklınıza gelebilecek her türlü tasarımda görmeye alışkın olduğumuz Swarovski taşlarının tarihi 1895'li yıllara kadar uzanıyor. Swarovski markası ismini; kristali endüstriyel düzeyde ve mükemmel bir şekilde kesen makineyi keşfeden Avusturalyalı bir cam kesici olan Daniel Swarovski'den alıyor. 1862'de Avusturya-Macaristan İmparatorluğu topraklarının bir parçası olan Bohemia'da doğan Swarovski, parlatma makinesini de yanına alarak 1895 yılında Avusturya Tyrol'de bulunan Watten Köyü'ne taşınmış. Zamanla popülerliği artan markanın, 4'üncü ve 5'inci kuşak temsilcileri Watten'daki aile şirketini hâlâ ayakta tutuyor.

KIŞ KOLEKSİYONU
Bir asrı aşkın süredir hizmet veren markanın 2007-2008 Sonbahar ve Kış Koleksiyonu da hazır... Markanın yapımcı yönetmeni Nathalie Colin Roblique, asimetrik tasarımlar hazırladıklarını söylüyor. Doğu ve batı medeniyetlerinin karışımından ve etnik mirastan etkilendiklerini ifade eden Roblique, koleksiyonda metalik etkilere ağırlık vermiş. Bilezik, iğne, gerdanlık, yüzük, küpe ve çanta gibi tasarımların yer aldığı koleksiyonda koyu kırık kristal parçalar, kristal boncuklar, yanardöner renkli inciler ve altın zincirler de kullanılmış. Taşlarda ışık efekti oluşturmayı ihmal etmeyen ekip; mor, siyah, metalik gri, sarı, mor, kırmızı ve mavi gibi renklere yer vermiş. Koleksiyondaki gerdanlıklarda hacimli zincirler ve delikli kristal taşlara yer verilmiş. Tasarımların her biri Ortaçağ'dan kalma bir gardıroptan çıkmış gibi duruyor! Ayrıca koleksiyonda gerdanlıkların farklı boylarını da bulmak mümkün. Bu arada markanın mor ve kırmızı tonlardaki kristal taşlarla kaplı altın gerdanlığının sadece altın görünümlü yüzünü gündüz, pırıltılı taşlarla kaplı olan yönünü ise gece kullanabiliyorsunuz. Tasarımcıların koleksiyonda işledikleri diğer bir tema ise binicilik... Temayı vurgulamak amacıyla at başlığı yüzükleri ve kolyelerde ise dizginleri temsil eden deri kayışlara yer verilmiş. Bu gruptaki el çantalarının aksesuvarlarında binicilik detayları da göze çarpıyor.
Haberin fotoğrafları