kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
KÜÇÜK LİDYA KURTULDU... Zarif çiftinin kızı Lidya, başka bir yerde olduğu için sağ olarak kurtuldu. Polis, eski eş Özcan’dan şüpheleniyor.

Doçent ve eşi vuruldu şüpheli eski koca

Yalçın BEL / MERKEZ
Öğretim üyesi İbrahim Halil Zarif ile hemşire eşi silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Saldırganın, öldürülen eş Sevim Zarif'in eski kocası avukat Yaşar Özcan olduğu öne sürüldü..
İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nde Yardımcı Doçent olarak görev yapan İbrahim Halil Zarif ile Zeynep Kamil Hastanesi Yeni Doğum Servisi'nde hemşire olan eşi Sevim Zarif, yol ortasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından kurşunlanarak öldürüldü. Cinayetin, hemşire Zarif'in avukat olan ilk eşi tarafından işlendiği iddia edildi. Zeynep Kamil Hastanesi önünde öğle saatlerinde meydana gelen olay iddiaya göre şöyle gelişti:

VELAYET DAVASI YÜZÜNDEN
Oy verdikten sonra yürüyerek evlerine doğru yola çıkan Zarif çiftinin yanına, Zeynep Kamil Hastanesi'nin önüne geldiklerinde kimliği belirsiz bir kişi yaklaştı. Saldırgan, tabancayla ilk önce Zeynep Zarif'e ardından da İbrahim Halil Zarif'e kurşun yağdırdı. Kafasına aldığı üç kurşunla kanlar içinde kalan 42 yaşındaki hemşire Zeynep Zarif olay yerinde can verdi. Ağır yaralanan İbrahim Halil Zarif ise çevredekiler tarafından Zeynep Kamil Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tüm müdahalelere rağmen 47 yaşındaki Zarif de kurtarılamadı. Saldırgan ise 06 EEN 66 plakalı kırmızı renkli bir otomobille kaçtı. Polis çifte cinayetle ilgili çok yönlü araştırma başlatırken Zeynep Zarif'in ikinci evliliğini yaptığı, ilk eşinin ise Ankara Barosu'na kayıtlı Yaşar Özcan adlı avukat olduğu öğrenildi. Zeynep Zarif'in ilk eşinden 12 yaşındaki kızlarının velayetini bir süre önce mahkeme yoluyla aldığı, bu nedenle ikilinin bir süredir kavgalı olduğu ileri sürüldü. Polis, cinayeti eski eş avukat Yaşar Özcan'ın işlemiş ya da işletmiş olma ihtimalini değerlendiriyor.
Haberin fotoğrafları