kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni dönem için bakıma alınan Meclis’te kulisler ve şeref holü baştan sona yenilendi. Duvarlar boyandı, yerler cilalandı. Halı ve avizeler sökülerek yıkandı.

Meclis personelini Mayruk giydirecek

Zübeyde YALÇIN / ANKARA
Meclis, 5 yıllık yeni sahipleri için tam bir şantiyeye dönüştü. Tuvaletlerden halılara kadar her yer baştan sona temizlenirken, Meclis Başkanlığı, çaycı, garson, hizmet ve banko görevlilerinin kıyafetlerini ünlü modacı Yıldırım Mayruk'un dizayn etmesi için girişimde bulundu. "Meclis için çalışmaktan onur duyarım" diyen Mayruk siyasetçilere, "Şık olmak için iyi bir kravat, gömlek ve takım elbise yeter" dedi. Meclis'te yeni vekiller için yapılan düzenlemeler de şöyle:

* Kulisler ve Şeref Holünde avizeler ve halılar yıkandı, yerler cilalandı, duvarlar badana oldu. Milletvekili lokantası, başbakan, başkan vekillerinin odaları tadilata alındı. Bazı tuvaletler yıkılarak yeniden yapıldı.

* Yeni milletvekilleri için danışma bankoları oluşturuldu, el kitapları ve yasama çalışmaları kılavuzu hazırlatıldı. Kılavuzlarda, milletvekillerinin sahip oldukları haklar, Meclisin hangi imkânlarından nasıl yararlanacaklarına ilişkin bilgiler yer alıyor.

* Meclis tören alanındaki bordür taşları yenilendi.
Haberin fotoğrafları