kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Baykal istifa etmeli

Yeni Haber
CHP'nin Türkiye genelinde de ancak yüzde 20 oranında oy alması, Türkiye'nin en çok seçmene sahip kenti İstanbul'daki CHP'lileri de üzüntüye boğdu..
CHP'nin muhalif isimlerinden Prof.Dr. Mehmet Tomanbay, CHP'nin seçimlerde büyük bir hezimete uğradığını belirterek, CHP lideri Baykal'ın istifa etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Genel Merkezi önünde bulunan az sayıdaki partililer alınan seçim sonucuna tepki gösterdi.

Tatilini yarıda kesen Bulut Yıldırım adlı Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi, "Bilseydim tatilimi yarıda kesmezdim, Baykal istifa" pankartı açtı. Bunun üzerine emniyet güçleri eylemciyi gözaltına alarak Karakola götürdü.

Tomanbay, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklmamasında "Tablo ortada. İktidardaki partinin pek çok olumsuzluğuna rağmen oyunu arttırması en iyi sayın Genel Başkan Deniz Baykal tarafından değerlendiriliyor olmalıdır. Sayın CHP'nin eksiğini gediğini sosyoloji ve siyaset bilim uzmanları önümüzdeki süreçte değerlendirecektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın koşulsuz, tüm dayanakları ile parti yönetimini bırakması gerektiğini savunan Tomanbay, şöyle konuştu:
"Sayın Tansu hanım, sayın Mehmet Ağar kendileri için yaşanan iki iyi örnektir.

CHP'liler anti-demokratik bir yönetimden ve başarısızlıklarından büyük ıstırap duyuyor. Büyük önderimiz Atatürk'ün, İnönü'nün ve Ecevit'in ruhları taciz olmaktadır."

CHP'Lİ ÖNDER SAV: HENÜZ GENEL BAŞKANIMIZLA İLGİLİ DEĞERLENDİRME YAPMADIK

Seçimlerde beklediği sonucu alamayan CHP'de seçim değerlendirmesini CHP'li Önder Sav yaptı. CHP Önder Sav: "Seçmen CHP'ye yine ana muhalefet görevini verdi" dedi. Baykal'ın genel sonucu nasıl değerlendirdiği konusunda ise Sav, "Başarısızlığın gereğini düşüneceğiz. Henüz genel başkanımızla ilgili değerlendirme yapmadık" dedi.

İKİ GRUP BİRBİRİNE GİRDİ

ıÜüCHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme yaptığı sırada partili iki grup birbirine girdi. Sav'ın konuşmasını yaptığı sırada bir grup "Baykal istifa" diye bağırınca başka bir grup müdahale etti. Olaya hemen müdahale eden emniyet güçleri ortalığı yatıştırmaya çalışırken, görüntü almaya çalışan gazeteciler polis tarafından içeriye alınmadı.
Olaylar sırasında ART Televizyonundan Barış Tan kamerasıyla birlikte yere düştü. Emniyet yetkilileri olayları yatıştırdı.


CHP'NİN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI BOMBOŞ


Bugün gerçekleştirilen genel seçimler sonrasında AKP karşısında büyük yenilgiye uğrayan CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı, derin bir sessizliğe büründü. CHP'nin Şişhane'deki İl Başkanlığı'nda yaklaşık 10 kişilik bir gazeteci grubu ile bina hizmetlileri dışında kimse bulunmuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, yedi buçuk milyona yakın seçmenin oy kullandığı İstanbul'da da, Türkiye genelinde olduğu gibi AKP'nin çok gerisinde kaldı.

CHP, İstanbul'un üç seçim bölgesinde de AKP'nin ulaştığı oy oranlarının ancak yarısına ulaştı. Son ulaşan sonuçlara göre AKP, İstanbul genelinde oyların yaklaşık yüzde 45'ini alırken, CHP'nin aldığı oy oranı yüzde 25'lerde kaldı.

CHP'nin Türkiye genelinde de ancak yüzde 20 oranında oy alması, Türkiye'nin en çok seçmene sahip kenti İstanbul'daki CHP'lileri de üzüntüye boğdu. CHP'nin Şişhane'de bulunan İstanbul İl Başkanlığı binası, seçim sonuçlarının netleşmesi ile boşalırken, şu anda İl Başkanlığı'nda CHP yetkilileri tarafından seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapılmasını bekleyen bir grup gazeteci ile bina hizmetlileri dışında kimsenin bulunmuyor.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın seçimler için oluşturduğu merkez sağdan isimlerin de yer aldığı "milli takım" stratejisi tutmadı. Şu anki sonuçlara göre CHP'nin merkez sağdan transfer ettiği isimlerden sadece İlhan Kesici Meclis'e giriyor. Bitlis 1. sıradan aday olan eski ANAVATAN'lı Edip Safter Gaydalı ve Yozgat 1. sıradan adayı Lütfullah Kayalar da parlamentoya giremedi.

MUSTAFA SARIGÜL: SONUÇ SON DERECE ÜZÜNTÜ VERİCİ

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Seçim sonuçlarını üzüntüyle karşıladığını söyledi.
Sarıgül, yaptığı açıklamada, "Seçim sonucu son derece üzüntü verici. Türkiye için ve sosyal demokratlar açısından üzücü" dedi. Sarıgül, birkaç gün içinde açıklama yapacağını ve seçim sonuçlarını değerlendireceği belirtti.(ANKA