kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tarım işçileri sandığa gidemedi

Yeni Haber
Seçimde oy kullanmak için tatilciler akın akın dönüş yaparken, on binlerce tarım işçisinin imkansızlıklar yüzünden sandığa gidemediği bildirildi.

Konya'nın Çumra ilçesi Belediye Başkanı Nasır Ersöz, yaptığı açıklamada, Çumra bölgesine Adana, Mersin ve doğu illerinden gelen tarım işçilerinin yol masrafı nedeniyle oy kullanmak için geri dönemediğini belirtti.

Çumra ve çevresinin her yıl okullar kapanmadan tarım işçisi göçü aldığını bildiren Ersöz, pancar tarlalarında çalışmak üzere bölgenin en az 10 bin geçici göç aldığını ifade etti. Ersöz, şunları kaydetti:

''Sadece Çumra olarak 10 bin tarım işçisi... Meyve bahçeleri ve Konya'nın diğer pancar üretim bölgeleriyle birlikte rakam daha da fazla oluyor. Oy için geri dönenler yok denecek kadar az. Herkes oyunu kullanırken pazar günü bile işçiler tarlada geçimlerini sağlayacak parayı kazanmaya çalışıyor. Çumra bölgesine Adana, Mersin ve doğu illerinden gelen tarım işçileri oy kullanmak için geri dönmedi. Yol ücreti onlar için çok büyük külfet oluşturuyor.''

Ersöz, işçilere oy kullanmaları konusunda önerilerde bulunduklarını, ancak kalabalık olmaları ve yol paralarının fazla tutacağı gerekçesiyle oy kullanacakları yere gitmediklerini vurguladı.

(AA)