kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Temmuz 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Mumcu: Bu seçim dengeleri değiştirmeyecek

Yeni Haber
Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bu seçimin ''dengeleri değiştiren bir seçim olmayacağını'' dört gün önce yaptığı yazılı açıklamada bildirdiğini ifade ederek, ''DP projesi işletilebilseydi dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı'' dedi.

Mumcu, yaptığı yazılı açıklamada, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak basın yayın kuruluşlarınca kendisinden değerlendirme istendiğini belirterek, seçimlerden 4 gün önce yazılı bir açıklama yaparak görüşlerini kamuoyuna aktardığını kaydetti.

Bu seçimin dengeleri değiştiren bir seçim olmayacağını yaptığı yazılı açıklamada bildirdiğini hatırlatan Mumcu, ''DP projesi işletilebilseydi dengeleri değiştirecek bir sonuç almak mümkün olacaktı'' değerlendirmesinde bulundu.

Erkan Mumcu, seçime ilişkin olarak dört gün önce 18 Temmuz 2007 tarihindeki açıklamasını aynen aktaracağını belirterek şunları kaydetti:

''Türkiye'de iktidarı ancak iktisat değiştirir. Türkiye'nin bankacılık sektöründe yabancı sermayeye açılabilir bir yüzde 40'lık pay daha var. Enerji özelleştirmeleri ve medyada yabancı sermayeye yönelik kısıtların kalkmasıyla Türkiye'ye girmesi beklenebilecek sermayenin 120 milyar dolardan az olmayacağını öngörüyorum. Bu da 4 yıllık cari açığın karşılanabileceği bir finansman yaratacaktır. Dolayısıyla küresel sistemden gelecek bir domino etkisi veya Orta Doğu'dan bulaşacak bir problem dışında yeni dönemde geride bıraktığımız 4 yıla göre değişen bir şey olmayacak. Değişen sadece gelir adaletsizliğinin derinleşmesi, Türkiye'nin üretim kapasitelerinin üretim daralması ve borçlanma düzeyinin artması olacak.

5 yıldır kemer sıkmaya alıştırılan Türk milleti, tasarruflarının kendine değil de başkalarına gitmesine itiraz edeceğe benzemiyor. Çünkü insanların bir kısmına Müslüman olmak bir kısmına da laik olmak yetiyor. Bu denge, ancak satacak bir şey kalmadığında bozulur. Ama, artık bu bir yıkım ve yeniden inşa olacaktır. Böyle olmasın diye bir mücadele verdik. Ama bunun böyle olmasından yarar elde edenler galip geldiler. Bu seçim bir şey değiştirmeyecek. Bu 120 milyar dolarlık yabancı sermayeyle Türkiye'nin pazar olarak satın alınması tamamlanmadan AKP iktidarını kimse indiremez.Benim için önemli olan sistem mekaniğinin değiştirilebilmiş olmasıydı.

Cumhurbaşkanını halkın seçmesine ilişkin anayasa değişikliği bu yönde atılmış büyük bir adımdı. Ama Erdoğan'ın beyanlarından anlıyorum ki sistemin esasına ilişkin hiçbir şey değişmeyecek.''